Γιατί ναυάγησε η πρόταση Κουνάβη * Ποιες οι οφειλές της ΠΑΕ * Επαφές με Σαουδάραβα

Τετάρτη, Ιανουάριος 9, 2019 - 12:25μμ

Σε ναυάγιο οδηγήθηκε η διαπραγμάτευση μεταξύ Αντώνη Κουνάβη και υπολοίπων μετόχων της ΠΑΕ Παναχαϊκή μετά την πρόταση του πρώτου, όπως του δώσουν δωρεάν τις μετοχές τους, αλλά και να αναλάβουν τις οφειλές που έχει μέχρι σήμερα η ΠΑΕ.

Η πλειοψηφία των μετόχων δεν είχε πρόβλημα στο να δώσει δωρεάν τις μετοχές στον Αντώνη Κουνάβη ώστε να «τρέξει» μόνος του πλέον την ΠΑΕ, υπήρξε όμως διαφωνία ως προς τις οφειλές. Οι μέτοχοι δέχονταν να αναλάβουν ένα μέρος των οφειλών (κατ' εκτίμηση 50.000 ευρώ), όπως αυτό προκύπτει εάν αφαιρεθούν τα προσδοκώμενα έσοδα από τις συνολικές οφειλές (αγγίζουν τις 200.000 ευρώ).

Στην απόπειρα επικοινωνίας με τους ανθρώπους της ομάδας, οι περισσότεροι δεν κατέστη δυνατό να βρεθούν.

- Κώστας Χρυσανθόπουλος: Θα μου επιτρέψετε να μην πω το παραμικρό, για το θέμα έχω εξουσιοδοτήσει τον δικηγόρο μου Δημήτρη Τσαούσογλου. Ο -και- γενικός γραμματέας της Παναχαϊκής, είπε σχετικά: «Η προθεσμία έληξε και δεν βλέπω να γίνεται κάτι. Η πρόταση μάλλον δεν προχωρά».

Ο Αντώνης Κουνάβης νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης με δήλωσή του απέσυρε το ενδιαφέρον του για λόγους που εξηγεί αναλυτικά, εκτιμώντας πως οι μέτοχοι δεν ενδιαφέρθηκαν για την πρότασή του, κάνοντας λόγο για διαρροές και για διαπραγματεύσεις με Σαουδάραβα.
Αναλυτικά η επιστολή του:

«Αγαπητοί Παναχαϊκιώτες
Με αίσθημα ευθύνης έναντι της αγαπημένης μας ομάδας και προκειμένου να αρθεί το σημερινό διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο, όπως ενδεχομένως γνωρίζετε, κατέθεσα μια σαφή πρόταση στους μετόχους της και καλούς μου φίλους, με δυο άξονες.
Συγκεκριμένα, τούς ζήτησα στο μέτρο που τούς αναλογούσε και τούς αναλογεί, βάσει του ποσοστού των μετοχών που κατέχουν, να συνεισφέρουν οικονομικά ώστε να εξοφληθούν τα χρέη και να καλυφθούν οι τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ Παναχαϊκής 1891, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.
Παράλληλα, τους ζήτησα να μού παραδώσουν τις μετοχές τους, ώστε να αναλάβω πλήρως τη λειτουργία της ομάδας και με την αμέριστη συμπαράσταση των χιλιάδων οπαδών μας, αυτή να πορευτεί και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών, φτάνοντας εκεί που τής αξίζει και θέλουμε όλοι να βρίσκεται.
Έθεσα δε προθεσμία 48 ωρών για να απαντήσουν στην πρόταση μου με το σκεπτικό ότι εδώ και μια εβδομάδα «τρέχει» η μεταγραφική περίοδος και επιβάλλεται η ομάδα μας να ενισχυθεί αγωνιστικά και να αναδιοργανωθεί διοικητικά.
Ενδεικτική της αναγκαιότητας να βρεθεί μια λύση το συντομότερο δυνατό προκειμένου να μπει ένα οριστικό και αμετάκλητο τέλος στο αδιέξοδο, ήταν και η απάντηση του προπονητή μας Σωκράτη Οφρυδόπουλου σε ερώτηση δημοσιογράφου στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον νικηφόρο αγώνα με τα Τρίκαλα για το μέλλον της Παναχαϊκής. «Με ποιον να μιλήσω;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, θίγοντας με τον πλέον εύστοχο τρόπο το γεγονός ότι η ομάδα μας είναι ακέφαλη.
Στον απόηχο του θριάμβου μας επί του ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδος, που απέδειξε περίτρανα τη δυναμική και τη «βαριά» φανέλα της ομάδας μας, καθώς παρήλθαν οι 48 ώρες και οι μέτοχοι δεν τοποθετήθηκαν επί της πρότασης μου, θεωρώ βάσιμα ότι την απορρίπτουν και δυστυχώς αναλαμβάνουν εφεξής τις ευθύνες τους για τη διαιώνιση του σημερινού αδιεξόδου, με ό, τι αυτό θα συνεπάγεται για τις τύχες της Παναχαϊκής.
Κατόπιν αυτού αποσύρω την πρόταση μου, δηλώνοντας ότι παραχωρώ δωρεάν τις μετοχές μου στον Παναγιώτη Κωστόπουλο, τιμώντας στο πρόσωπο του όλους τους αγνούς και πιστούς φιλάθλους της Παναχαϊκής.
Ευχόμενος ειλικρινά για το καλό της οι συζητήσεις με τον Σαουδάραβα επιχειρηματία να ευοδωθούν, εννοείται και εξυπακούεται ότι ως ένας από εσάς θα παραμείνω πιστός στρατιώτης της αγαπημένης μας ομάδας.
ΥΓ. Σε επικοινωνία που είχα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891, μού γνωστοποιήθηκε ότι το απόγευμα της Τρίτης, λίγο πριν από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, υπήρξε συνάντηση με εκπροσώπους του Σαουδάραβα ενδιαφερόμενου επενδυτή, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Στη διάρκεια της συμφωνήθηκε να τού προσκομιστούν εντός δύο ημερών όλα τα απαραίτητα έγγραφα».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: ΙΜΕ Πληροφορική