Γιατί «κόστισε» στον Πικέ ο κορωνοϊός 52 εκατομμύρια ευρώ

Δευτέρα, Αύγουστος 8, 2022 - 11:00μμ
Οφειλές – μαμούθ

Το φετινό καλοκαίρι όπως όλα δείχνουν για να τον Ζεράρ Πικέ δεν είναι, μάλλον το τυχερό του.
Η αποκάλυψη του σκανδάλου της εξωσυζυγικής σχέσης του, που οδήγησε τελικά και στο διαζύγιο με την κολομβιανή σταρ τραγουδίστρια, Σακίρα, το πρόσφατο γιουχάρισμα των φιλάθλων της «βασίλισσας» Ρεάλ, σε φιλικό αγώνα σε βάρος του για την απιστία που διέπραξε, δεν κάνουν τον ποδοσφαιριστή να «πετάει» από χαρά.
Τώρα έρχεται και στην δημοσιότητα ότι η ομάδα του, η Μπαρτσελόνα του χρωστάει συνολικά 52 εκατομμύρια ευρώ .
Το ποσό αυτό προκύπτει από τις μειώσεις και αναβολές που εφαρμόστηκαν στην μισθοδοσία του κεντρικού αμυντικού την εποχή του κορωνοϊού. Πάντως όλα δείχνουν ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία με την διοίκηση της ομάδας κατά την διάρκεια της σεζόν 2022/2023.
Ο Πικέ βοήθησε τον σύλλογο όταν αντιμετώπιζε προβλήματα, αλλά όλα αυτά δεν ήταν... δωρεάν. Ο έμπειρος αμυντικός, θέλει να πληρωθεί τουλάχιστον το 70% των αποδοχών, που δεν έχει εισπράξει. Βέβαια, μία νέα συμφωνία θα επέτρεπε στην Μπάρτσελόνα να... ανακουφισθεί εκ νέου, αλλά είναι πάνω από όλα το ποσό που προκαλεί, ειδικά σε σχέση με την κατάσταση του παίκτη.
Η οικονομική κρίση λόγω κορωνοϊού «χτύπησε» και την Μπαρτσελόνα
Η οικονομική κρίση που προκάλεσε την τελευταία τριετία η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και γενικότερα η οικονομική δυσπραγία της Μπαρτσελόνα, οδήγησαν τον Ζεράρ Πικέ στην απόφαση να δεχθεί σημαντική μείωση των αποδοχών του.
Η Μπαρτσελόνα και η «La Liga», έχουν διαφορετική... ανάγνωση των λογαριασμών του συλλόγου. Η διοίκηση του συλλόγου ισχυρίζεται ότι έχει 667 εκατ. ευρώ κεφαλαιακό κέρδος, ενώ η La Liga... βλέπει «μόνο» 517 εκατ. ευρώ. Στην Καταλονία, ισχυρίζονται πως πρόκειται για απλό θέμα ερμηνείας και ότι η διαφορά θα διευθετηθεί σύντομα.
Μία από τις λύσεις, όπως αποκάλυψε το καταλανικό μέσο, ήταν και η μείωση αποδιοχών που επιβλήθηκε στον Ζεράρ Πικέ.

Υποστήριξη: SilkTech