Γιάννης Σφαιρόπουλος: "Ο Προμηθέας δεν έφτασε τυχαία στην τρίτη θέση"

Κυριακή, Μάιος 27, 2018 - 12:13πμ

Ο Ολυμπιακός ίδρωσε για να κερδίσει  τον Προμηθέα και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε: «Είχαμε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο ελέγξαμε το παιχνίδι απόλυτα με καλή άμυνα, με καλή κυκλοφορία στην επίθεση, με πλουραλισμό, παίζοντας ωραίο μπάσκετ. Στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ είχαμε πει να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας γιατί μπορούσαμε να το κάνουμε και παρόλο που στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου πήραμε την μεγαλύτερη διαφορά μας, χάσαμε κάποια εύκολα καλάθια, κάποια λέι απ, σουτ και αυτό μας προκάλεσε εκνευρισμό.

Φάγαμε πολλά εύκολα καλάθια στο transition κάτι που είναι ανεπίτρεπτο για το επίπεδό μας και μοιραία το παιχνίδι γύρισε. Στο τέλος πήγε πόντο πόντο. Μας πήραν μια διαφορά, εκεί έβαλε ένα μεγάλο σουτ ο Ρόμπερτς και ο Σπανούλης πήρε 2-3 προσπάθειες στο ένας εναντίον ενός και σκόραρε... Η άμυνα μας παρόλα αυτά δεχόταν εύκολα καλάθι και έγινε ντέρμπι. Στο τέλος δείξαμε την αποφασιστικότητά μας και τον χαρακτήρα μας, κλέβοντας την μπάλα και με τον Παπανικολάου να ευστοχεί σε αυτό το μεγάλο σουτ. Κάναμε το 2-0. Είναι ένα παιχνίδι πλέι οφ, όμως, πήραμε ένα καλό μάθημα. Πρέπει από αυτό το ματς να μάθουμε για το πως πρέπει να είμαστε και σε διάρκεια και σε συγκέντρωση για σαράντα λεπτά».

Ερωτηθείς για το αν η άνετη νίκη στο πρώτο ματς αποπροσανατόλισε τους παίκτες του, απάντησε: «Όπως πήγε το πρώτο παιχνίδι, όπως πήγε το πρώτο ημίχρονο ήταν μια παγίδα στο μυαλό όλων μας, στο ότι θα έχουμε ένα εύκολο απόγευμα. Όμως, ο Προμηθέας δεν έφτασε τυχαία στην 3η θέση. Είναι μια ομάδα που μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ και αυτό το είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο, όπου σκόραρε 50 πόντους. Νομίζω πως από την μία ο εφησυχασμός, από την άλλη ο εκνευρισμός για εύκολα καλάθια που χάθηκαν, έφεραν εύκολα καλάθια στους αντιπάλους μας και αυτό μας κόστισε και αμυντικά και επιθετικά. Νομίζω πως πιο πολύ ήταν ο εφησυχασμός, ότι θα είχαμε ένα εύκολο παιχνίδι λόγω του πρώτου ματς και του πρώτου ημιχρόνου».

Υποστήριξη: SilkTech