Γιάννης Παπανικολάου: Η ζωή του ένα ποδήλατο

Τετάρτη, Αύγουστος 7, 2019 - 10:50πμ

Θα τον δεις να κυκλοφορεί με ποδήλατο στους δρόμους της Πάτρας. Από το Πεπανός στο Νότιο Πάρκο και ξανά στο Πεπανός και όλα αυτά με ένα από τα τρία ποδήλατα που έχε πάρει μαζί του στην Πάτρα από την Αθήνα όπου μένει μόνιμα και που επίσης κινείται με ποδήλατο.

Θα μπορούσε άνετα να πει κάποιος για τον Γιάννη Παπανικολάου, τον διευθυντή εγκατάστασης (venue manager) της «Άρτεμις» για τον οποίο ο λόγος, ότι η ζωή του είναι ένα ποδήλατο και είναι.

Μέλος της εθνικής ομάδας ποδηλασίας 1996-2002, τέσσερα χρυσά μετάλλια σε βαλκανικούς αγώνες, τρία χρυσά σε πανελλήνια πρωταθλήματα και 9η θέση στο κόσμο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας το 1998 στην Κούβα.

Και δεν είναι μόνο αυτό, πρόσφατα προχώρησε και στην εκπόνηση επιστημονικής μελέτης για την κυκλοφοριακή αγωγή και την εκπαίδευση των ποδηλατών.

Στην Πάτρα, βέβαια, βρίσκεται για άλλο λόγο, για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, στους οποίους θα είναι ο venue manager της «Άρτεμις», της εγκατάστασης που βρίσκεται στο Νότιο Πάρκο και θα φιλοξενήσει τα αθλήματα της άμμου.

Μια θέση που έρχεται ως φυσική συνέχεια των θέσεων ευθύνης που έχει αναλάβει έως τώρα σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, Ολυμπιακοί Αγώνες 2004, Special Olympics 2011 Αθήνα, Ευρωπαϊκοί Αγώνες Μπακού 2015, Special Olympics 2019 Αμπουντάμπι.

-Πως ξεκίνησε η αγάπη για το ποδήλατο;

«Από πολύ μικρή ηλικία. Το ποδήλατο μου έδινε ελευθερία, ανεξαρτησία κινήσεων».

-Και ο αθλητισμός;

«Όταν ως παιδί έφθασα σε μια ηλικία να καταλήξω ν’ ασχοληθώ με ένα άθλημα, η αγάπη μου για το ποδήλατο με τράβηξε στην αγωνιστική ποδηλασία. Σύντομα για καλή μου τύχη αναδείχθηκα πρωταθλητής Ελλάδας, μετά ήρθε η εθνική ομάδα ποδηλασίας και όλα πήραν το δρόμο τους».

-Πόσα ποδήλατα έχεις;

«Πέντε, τα τρία από αυτά τα έχω φέρει μαζί μου στην Πάτρα».

Υποστήριξη: SilkTech