Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Στην Ευρώπη δεν έχεις χρόνο και επιλογές»

Κυριακή, Οκτώβριος 30, 2022 - 8:00πμ
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναφέρθηκε στις διαφορές μεταξύ ΝΒΑ και Ευρώπης

Οι άμυνες και οι διαφορετικοί κανονισμοί που συνάντησε στην Ευρώπη ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τον... σκληραγώγησαν και τον βοήθησαν να είναι πιο αποτελεσματικός και στο ΝΒΑ, όπως είπε μετά τη νίκη των Μπακς επί των Νετς.
«Στην Ευρώπη δεν έχεις τόσο χρόνο να σκεφτείς, μπορείς να έχεις μια επιλογή που σου δίνει η άμυνα και πρέπει να την πάρεις. Στο ΝΒΑ έχεις πολύ περισσότερους χώρους και επιλογές», τόνισε.
Σχετικά με το γεγονός ότι είχε 9 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και 34 στο δεύτερο είπε: «Έχω δουλέψει τόσο πολύ όλα αυτά τα χρόνια και αυτό το καλοκαίρι, που κάποιες φορές έχω άγχος για να βγάλω στο γήπεδο αυτά για τα οποία έχω δουλέψει. Στο πρώτο ημίχρονο δεν το έκανα, ήμουν νευριασμένος με τον εαυτό μου, αλλά στο δεύτερο χαλάρωσα και προσπάθησα να είμαι ο εαυτός μου. Έτσι έγινα πιο επιθετικός, προσπάθησα να μπω στη ρακέτα και από εκεί να λειτουργήσει το ένστικτό μου».
«Ήταν μια σημαντική νίκη. Χαίρομαι που παίζουμε καλά και παίρνουμε νίκες με τόσες απουσίες, όπως ο Μίντλετον, ο Κόνατον και ο Ινγκλς. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε τη δουλειά και να είμαστε καλοί στην άμυνα. Πρέπει να βρίσκεις τρόπους να κερδίζεις, είτε χάνεις με 15, είτε κερδίζεις με διαφορά», πρόσθεσε.
Τέλος, για τον Μπεν Σίμονς που τον μάρκαρε σε μεγάλο κομμάτι του αγώνα είπε: «Ο Σίμονς είναι πολύ καλός παίκτης, το Μπρούκλιν έχει πολλά μεγάλα κορμιά και μου δυσκολεύει τη δουλειά για να πλησιάζω το καλάθι. Είναι καλό που παίζει πάλι και είναι υγιής».

Υποστήριξη: SilkTech