Γιαννιώτης στο sportin.gr για το Open Water Patras: «Θα έχουμε καλούς αγώνες. Ιδανικός ο χώρος και για τους νέους αθλητές»

Πέμπτη, Ιούλιος 26, 2018 - 8:47μμ

Στην Πάτρα διεξάγονται (28-29 Ιουλίου) το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και το Μεσογειακό Κύπελλο OPEN WATER. Οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στον Μόλο της Αγίου Νικολάου, που υποδέχεται κολυμβητές μετά από 40 και πλεον χρόνια.

Ένα ιστορικό, πέραν των άλλων, και ναυταθλητικό σημείο που οι νεότεροι το γνωρίζουν μόνο από παλιές φωτογραφίες, ενώ οι λίγο μεγαλύτεροι είχαν καταφέρει ακόμη και να ξεκινήσουν τα πρώτα τους αθλητικά βήματα σε αυτά τα θαλάσσια νερά.

Η Ανοιχτή Κολύμβηση είναι το άθλημα που έκανε ευρέως γνωστό και αγαπητό ο Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Γιαννιώτης με εκείνη την αξέχαστη προσπάθειά του στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ιστορική στιγμή-Μετά από 40 χρόνια και πάλι αγώνες στο λιμάνι

To sportin.gr επικοινώνησε με τον ασημένιο Ολυμπιονίκη του Ρίο που μίλησε για τους Αγώνες της Πάτρας:

«Οι Αγώνες είναι οι τελευταίοι στο κολυμβητικό καλεντάρι και θα έρθουν αρκετοί κολυμβητές και από την πισίνα.

Ο συναγωνισμός στις πρώτες 4-5 θέσεις αναμένεται να είναι έντονος και αυτό δίνει ένα ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους αγώνες.

Να τονίσουμε εδώ ότι ο τερματισμός είναι εντυπωσιακός έτσι όπως έχει στηθεί και θα φαίνεται κατά μήκος της προβλήτας. Έτσι θα είναι εύκολο για όλους να το παρακολουθήσουν», τόνισε ο Γιαννιώτης για τον Μόλο και τις «εγκαταστάσεις» που στήνονται εκεί και συμπλώρωσε:

«Ο χώρος είναι ιδανικός. Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν το σύνολο του αγώνα, να ξέρουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται ο κάθε κολυμβητής και θα μπορούν να αντιληφθούν και την εξέλιξη του αγώνα, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό.

Αυτό είναι πολύ καλό και για τους αθλητές. Οι κολυμβητές θα μπορούν να αισθάνονται την παρουσία του κόσμου, που τους βοηθάει, να εμψυχώνονται και να παροτρύνονται.  

Όμως έχει και σπουδαία αγωνιστικά πλεονεκτήματα. Δεν υπάρχει ο φόβος του καιρού καθώς είναι κλειστός χώρος, δεν υπάρχει ανασφάλεια στον κολυμβητή, ενώ επίσης δεν έχει και ρεύματα που θα δυσχεραίνουν τις προσπάθειές του.

Είναι οι ιδανικές συνθήκες ιδιαίτερα για τους νέους αθλητές που θα συμμετέχουν σε αυτούς τους αγώνες ώστε να μπορέσουν να πάρουν μια καλή εμπειρία».

Για τους Αγώνες και το μέλλον του Open Water στην Ελλάδα, ο μεγαλύτερος κολυμβητής μας στην Ανοικτή Θάλασσα είπε:

«Θεωρώ ότι όλα θα είναι έτοιμα από τους διοργανωτές και θα δείξουμε ότι μπορούν να γίνουν αγώνες με επιτυχία στο συγκεκριμένο σημείο.

Το άθλημα έκανε μια φυσιολογική κάμψη. Υπάρχουν νέα παιδιά που ανεβαίνουν σιγά σιγά. Θέλει δουλειά και πολύ υπομονή.

Είναι ένα άθλημα που αναδεικνύει και τη χώρα μας».

Ο Σπύρος Γιαννιώτης θα βρεθεί στην Πάτρα για το διήμερο τον Αγώνων με την ιδιοότητα του προπονητή και του τεχνικού συμβούλου της ΚΟΕ.

Στο Μεσογειακό Κύπελλο (COMEN CUP) θα αγωνιστούν από ελληνικής πλευράς οι: Σπύρος Ανδρεάδης (5χλμ, 10χλμ), Μιχάλης Διασίτης (5χλμ), Δήμητρα Καρακώστα (5χλμ), Στέλλα Χριστοδούλου (5χλμ), Αντώνης Αϊβαλιώτης (10χλμ), Σοφία Σαλονικίδου (10χλμ).

 Τα 5 χιλιόμετρα θα γίνουν το Σάββατο (28/7) με εκκίνηση στις 09.,00 και τα 10 χιλιόμετρα την Κυριακή (29/7) με εκκίνηση την ίδια ώρα (09.00).

Υποστήριξη: SilkTech