Γιαννάκης για Μπεκατώρου: Πήραμε ένα μεγάλο παράδειγμα από μια μεγάλη αγωνίστρια της ζωής

Τρίτη, Ιανουάριος 19, 2021 - 9:02πμ

Στις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο κορυφαίος του ελληνικού μπάσκετ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Αισθάνομαι πολύ ιδιαίτερα και θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Σοφία γι' αυτό που προσφέρει σήμερα στην ελληνική οικογένεια, στα Ελληνόπουλα, σε όλους τους αθλητές και σε όλα τα παιδιά που τα παροτρύνουμε να βρεθούν κοντά στον αθλητισμό.

Ξέρω πόσο δύσκολο και πόσο σκληρό είναι να μπορέσει κάποιος άνθρωπος μέσα από αυτήν τη δοκιμασία που έχει περάσει νεαρός, και η Σοφία πέρασε μια τεράστια δοκιμασία, να ανακοινώσει αυτόν τον βιασμό που δέχτηκε, ενώ προσπαθούσε να εκπροσωπήσει την πατρίδα μας με τον καλύτερο τρόπο», σχολίασε ο θρύλος του μπάσκετ.

Στη συνέχεια επεσήμανε: «Η κοινωνία μας είναι γεμάτη, δεν είναι μόνο ο αθλητισμός. Όλη μας η κοινωνία είναι γεμάτη από ανθρώπους που θέλουν να επιβάλουν με την εξουσία τους βιασμούς προσωπικότητας και βιασμούς ανθρώπων.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι σήμερα πήραμε ένα μεγάλο παράδειγμα από μια μεγάλη αθλήτρια αλλά και μεγάλη αγωνίστρια της ζωής. Και θεωρώ ότι πρέπει να πάρουμε τη σκυτάλη και να προσπαθήσουμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας απ' όλες αυτές τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσουν στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν τα όνειρά τους.

Έχουμε υποχρέωση όλοι μας να πάρουμε αυτό το έναυσμα από τη Σοφία και να το κάνουμε κίνημα απέναντι στους ανθρώπους που θέλουν να εκμεταλλευτούν την εξουσία, τον αθλητισμό την αγάπη των παιδιών για τη ζωή.

Ειλικρινά πρέπει να σταθούμε όλοι δίπλα της και όλοι να συστρατευθούμε στην προσπάθεια μας να κάνουμε τον αθλητισμό και τη ζωή μας πραγματικά καλύτερα κάθε μέρα», τόνισε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Υποστήριξη: SilkTech