Για την επιστροφή στις νίκες κόντρα (17:00) στον Ηρακλή ο Προμηθέας

Κυριακή, Ιανουάριος 10, 2021 - 11:02πμ

Προμηθέας και Ηρακλής θα αναμετρηθούν (17:00, live στο sportin.gr) για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου στο «Δ.Τόφαλος». Ο Προμηθέας ηττήθηκε την περασμένη Τετάρτη στη Λάρισα και δεν κατάφερε να διευρύνει το σερί των δύο νικών, μετά τις επιτυχίες του επί του Περιστερίου εντός και του Μεσολογγίου Baxi εκτός έδρας.

Ο Ηρακλής από την άλλη πλευρά νίκησε το περασμένο Σάββατο τη Λάρισα Bread Factory στο Ιβανώφειο.

Η ιστορία

Ο Προμηθέας υποδέχεται για πρώτη φορά τον Ηρακλή στην έδρα του για τη Stoiximan Basket League, αφού στην περσινή σεζόν οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν μόνο στον πρώτο γύρο και πάλι στην 11η αγωνιστική, αλλά στη Θεσσαλονίκη. Ο Προμηθέας επικράτησε του Ηρακλή με 72-70, χάρη ένα καλάθι του Δημήτρη Κατσίβελη στα 54'' με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.

Η Πατρινή ομάδα είχε κορυφαίους τους Δημήτρη Αγραβάνη (18 πόντοι, επτά ριμπάουντ) και Οκτάβιους Έλις (12 πόντοι, εννιά ριμπάουντ). Για τον Ηρακλή ο Ολιβιέρ Χάνλαν είχε 21 πόντους, πέντε ριμπάουντ, τρεις ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα.

Ο Ηρακλής πάντως δεν θα παίξει για πρώτη φορά στην Πάτρα ως φιλοξενούμενος του Προμηθέα. Στην τελευταία σεζόν της αχαϊκής ομάδας στην Α2, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια αφού ήταν και πάλι Ιανουάριος του 2016 όταν αντιμετώπισε τον Προμηθέα και μάλιστα τον νίκησε με 82-80.

Είχε στον πάγκο τον Βαγγέλη Αλεξανδρή και κορυφαίο τον Δημήτρη Δέσπο που είχε 22 πόντους. Ο Προμηθέας είχε και τότε τον Μάκη Γιατρά στο «τιμόνι» του και πήρε 20 από τον Νίκο Πέττα.

Οι αριθμοί

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

* Οχτώ πόντοι χωρίζουν τον Δημήτρη Αγραβάνη από τους 1.000 και εννιά τον Μιχάλη Λούντζη από τους 500 στη Stoiximan Basket League.

+ Κατά 14,6% ανεβαίνει το ποσοστό ευστοχίας του Προμηθέα στα τρίποντα στα εντός έδρας παιχνίδια του και σε σχέση με τα εκτός έδρας. Στα τρία ματς της Πάτρας εκτέλεσε με 38,8% ενώ στα τέσσερα που έδωσε μακριά από την αχαϊκή πρωτεύουσα είχε 24,2%.

- Εκτελώντας συνολικά με 30,99%, ο Προμηθέας έχει το χαμηλότερο ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα μεταξύ των 12 ομάδων της Stoiximan Basket League.

ΗΡΑΚΛΗΣ

* Αυτό δεν θα είναι ένα ματς όπως όλα τα άλλα για τον Μιχάλη Τσαϊρέλη. Ο Θεσσαλονικιός φόργουορντ θα συμπληρώσει 300 εμφανίσεις στη Stoiximan Basket League, αριθμό που έχουν φτάσει άλλοι 47 παίκτες στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Η διαδρομή αυτή άρχισε στις 21 Οκτωβρίου 2007, όταν ο Τσαϊρέλης ως παίκτης του Άρη αγωνίστηκε στο εκτός έδρας ματς με τον Ολυμπιάδα Πάτρας (67-85).

+ Ο Ηρακλής εκτέλεσε στα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια του με ποσοστό καλύτερο κατά 18,3% από τα έξι παιχνίδια που έδωσε στο Ιβανώφειο στις βολές.

- Αρνητικός είναι ο συντελεστής του Ηρακλή σε όλες τις κατηγορίες της οικονομίας (-0,7 ασίστ, +0,7 λάθη, -0,9 κλεψίματα) με εξαίρεση τις τάπες (+0,3).

«Να παίζουμε το μπάσκετ που ο κόσμος θέλει να βλέπει»

Ο Μιχάλης Λούντζης αναφέρθηκε στη σημασία του αγώνα με τον «Γηραιό», στο blog που δαιτηρεί στο  esake.gr

«Καλησπέρα σας!

Επιστρέφουμε στην έδρα μας για το 11ο παιχνίδι τις τελευταίες 37 ημέρες σ' ένα πολύ απαιτητικό και κουραστικό πρόγραμμα, που επιπλέον, δεν μας έχει δώσει την ευκαιρία να κάνουμε τις προπονήσεις που χρειαζόμαστε, δεδομένου πως έχουμε αρκετά νέα παιδιά στην ομάδα.

Η ήττα στη Λάρισα μας πόνεσε πολύ και θέλουμε άμεσα να επιστρέψουμε στις νίκες για να διατηρηθούμε μέσα στους στόχους μας, καθώς, μάλιστα, ακολουθεί μια ιδιαίτερα δύσκολη σειρά αγώνων.

Ο Ηρακλής είναι μια αξιόλογη και επικίνδυνη ομάδα, αλλά εμείς δεν έχουμε, πλέον, κανένα περιθώριο για άλλο στραβοπάτημα. Αυτή τη φορά πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και τα 40 λεπτά, να ελέγξουμε ρυθμό και ριμπάουντ και να μη δώσουμε κανένα δικαίωμα στον αντίπαλο να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι.

Είμαστε αποφασισμένοι να επιστρέψουμε στις επιτυχίες και ν' αρχίσουμε να παίζουμε το μπάσκετ που ο κόσμος θέλει να βλέπει από εμάς».

Υποστήριξη: SilkTech