Για πρώτη φορά γυναίκες θα παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο (ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΑ)

Τετάρτη, Οκτώβριος 9, 2019 - 11:59μμ

Τελικά, ο τραγικός θάνατος της Σαχάρ Κονταγιάρι, δεν έγινε για το τίποτα...

Τον περασμένο μήνα, η νεαρή Ιρανή, αυτοπυρπολήθηκε και ακολούθως υπέκυψε στα εγκαύματα της, επειδή θα δικαζόταν από ιρανικό δικατήριο γιατί επιχείρησε να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταμφιεσμένη σε άνδρα.

Το τραγικό συμβάν, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο, με αποκορύφωμα την στάση της FIFA, η οποία απαίτησε από τις αρμόδιες Αρχές του Ιράν, να επιτρέπουν στο εξής και στις γυναίκες την παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αγώνων ανδρών.

Χωρίς περιθώρια αντίδρασης, οι Ιρανοί συμμορφώθηκαν και στον αυριανό αγώνα με την Καμπότζη, που θα διεξαχθεί στην Τεχεράνη για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, αναμένονται περίπου 3.500 γυναίκες! Γυναίκες, οι οποίες μετά από 40 (!) χρόνια, απέκτησαν το δικαίωμα πρόσβασης στην προμήθεια εισιτηρίων για ποδοσφαιρικούς αγώνες.

ΣΧΟΛΙΟ 1: Έπρεπε να αυτοκτονήσει κάποια γυναίκα για να δώσει τη σχετική εντολή η FIFA;

ΣΧΟΛΙΟ 2: Με το θέαμα στα ελληνικά γήπεδα να είναι υπό το μηδέν, θα μπορούσε να ισχύει το αντίστροφο: Να καταδικάζονται γυναίκες; σε πονή φυλάκισης παρακολούθησης αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος (όποια από τις 4 εθνικές κατηγορίες επιλέξουν.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech