Για «διπλό» 8άδας ο Παναθηναϊκός στο Κάουνας

Παρασκευή, Ιανουάριος 18, 2019 - 3:43μμ

Στην ένατη εφετινή απόπειρά του για «διπλό» και με αρνητικό ρεκόρ εκτός έδρας (7 ήττες σε 8 εκτός έδρας ματς), ο Παναθηναϊκός θα αναζητήσει στη Zalgirio Arena, απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας (21:00), τη μόλις δεύτερη, αλλά υπερπολύτιμη νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ, στην προσπάθειά του να εισέλθει στην οκτάδα, που οδηγεί στα πλέι οφ της Euroleague (σ.σ. αυτή τη στιγμή είναι 10ος στην κατάταξη).

Οι «πράσινοι» θα δοκιμαστούν στη 19η αγωνιστική, απέναντι στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές ήττες και αναζητά επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα, προκειμένου να «πιάσει» το «τριφύλλι» στην κατάταξη (η Ζαλγκίρις έχει ρεκόρ 7-11 και ο Παναθηναϊκός 8-10).

Παράλληλα, οι Λιθουανοί έχουν τον... αέρα της νίκης στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου (83-87), όπερ σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός δεν στοχεύει μόνο στο «διπλό», αλλά και στην κάλυψη των +4 πόντων για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

O Ρικ Πιτίνο θα δει στη «μάχη» με την Ζαλγκίρις τον Σον Κιλπάτρικ να πραγματοποιεί το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του με την «πράσινη» φανέλα και ευελπιστεί ο Αμερικανός να βρει ανάλογο ρυθμό στην επίθεση, όπως αυτόν που είχε με την Κύμη στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, προκειμένου να ενισχύσει την προβληματική επίθεση των «πράσινων» εκτός έδρας.

O 66χρονος τεχνικός συμπεριέλαβε στην αποστολή και τον νεοαποκτηθέντα, Άντριαν Πέιν, η συμμετοχή του οποίου θα κριθεί τελευταία στιγμή, ενώ στην Αθήνα έμεινε ο Έλληνας σέντερ, Ιαν Βουγιούκας, ο οποίος δεν χωράει στις επιλογές του Πιτίνο στα ευρωπαϊκά ματς. Εκτός για ακόμη μία φορά ο τραυματίας Κιθ Λάνγκφορντ.

O Παναθηναϊκός θα πρέπει να «πατήσει» στη χαμηλή παραγωγικότητα που παρουσιάζει η Ζαλγκίρις στο Κάουνας (μ.ο. 78.4π.), απόρροια των διαδοχικών λαθών της (μ.ο. 14.4), και ο ίδιος να ανεβάσει την επίθεση του, η οποία εκτός έδρας περιορίζεται στους 66.5 πόντους.

Παράλληλα, θα πρέπει οι «πράσινοι» να δείξουν μεγαλύτερη διάθεση στα ριμπάουντ, τομέας όπου βαθμολογήθηκαν κάτω από τη βάση στην τελευταία εκτός έδρας ήττα στη Βαρκελώνη (σ.σ. από την Μπαρτσελόνα).

Επίσης, η γραμμή ψηλών του Παναθηναϊκού θα πρέπει να ανταποκριθεί στον περιορισμό του Αμερικανού σέντερ, Μπράντον Ντέιβις, ο οποίος έχει μέχρι στιγμής μέσο όρο 15 πόντους και 5.7 ριμπάουντ, δείχνοντας ασταμάτητος κοντά στο καλάθι.

Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι Λουίτζι Λαμόνικα, Ίλια Μπελόσεβιτς και Κάρλος Περούγα.

Σε αναμετρήσεις για την 19η αγωνιστική της Euroleague, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Πέμπτη, 17/1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Κίμκι (Ρωσία)                                   71-57

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)            77-70

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)            99-83

Γκραν Κανάρια (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)             64-82

Παρασκευή, 18/1

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ                 20:00                         

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)

Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Μπασκόνια (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)   

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Φενερμπαχτσέ       17-2

Ρεάλ Μαδρίτης      15-3

ΤΣΣΚΑ Μόσχας       14-5

Αναντολού Εφές     12-6

Ολυμπιακός         12-7

Μπαρτσελόνα        11-8

Μπάγερν Μονάχου     9-10

Μπασκόνια           8-10

Αρμάνι Μιλάνο       8-10

Παναθηναϊκός        8-10

Μακάμπι Τελ Αβίβ    8-11

Ζαλγκίρις Κάουνας   7-11

Κίμκι               7-12

Γκραν Κανάρια       6-13

Μπούντουτσνοστ      4-14

Νταρουσαφάκα        2-16

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech