Γεωργιάδης: "Σέβομαι και αγαπώ τον Αντετοκούνμπο"

Σάββατο, Δεκέμβριος 8, 2018 - 9:15πμ
eurokinissi.gr

Με διευκρινιστικές δηλώσεις στο κανάλι της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, απέδωσε σε γλωσσοδέτη το γεγονός πως πρόφερε λανθασμένα το επίθετο του Γιάννη Αντετοκούνμπο, παραδέχτηκε πως δεν γνώριζε πως ο σταρ των Μπακς και της εθνικής ανδρών έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, εξηγώντας πως «είπα το ακριβώς ανάποδο από αυτό που έγραψαν στο διαδίκτυο».

«Ο Αντετοκούνμπο την πήρε την ιθαγένεια από την κυβέρνηση Σαμαρά, τον σεβόμαστε, τον τιμούμε, τον αγαπάω όχι γιατί είναι φανταστικός παίκτης, αλλά γιατί έχει κάτι που με συγκινεί φοβερά. Πάει στην Αμερική, υψώνει την ελληνική σημαία, αγκαλιάζει την ελληνική σημαία και τραγουδά τον εθνικό ύμνο με μία υπερηφάνεια ανατριχιαστική. Για αυτό τον σέβομαι και τον αγαπώ πραγματικά,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά, στις διευκρινιστικές δηλώσεις του αναφορικά με τις αντιδράσεις που προέκυψαν μετά από αρχική τοποθέτησή του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Το ότι είναι λίγο γλωσσοδέτης το όνομα του θέλω να είμαι ειλικρινής, είναι, και για αυτό το έκανα λάθος.

Είπα το ακριβώς ανάποδο από αυτό που έγραψαν στο διαδίκτυο. Το επιχείρημα μου σε μια κουβέντα για το αν η συμφωνία των Πρεσπών με το nationality είναι η εθνότητα ή η ιθαγένεια είπα δείτε το παράδειγμα του Αντετοκούνμπο. Δεν γνώριζα ότι έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, νόμιζα ότι έχει γεννηθεί στην Αφρική, δεν το είπα υποτιμητικά. Έχει πάρει την ελληνική ιθαγένεια, είναι Έλληνας γιατί έχει πάρει το nationality. Άρα όταν παίρνεις το nationality είσαι Έλληνας. Άρα και ο κάτοικος των Σκοπίων όταν πάρει το nationality Μακεδόνας, θα είναι Μακεδόνας.

Οι Σκοπιανοί θα είναι Μακεδόνες όπως ο Αντετοκούνμπο είναι Έλληνας. Τον έφερα ως παράδειγμα για να εξηγήσω τη συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης για να προσθέσει:

«Ο Αντετοκούνμπο την πήρε την ιθαγένεια από την κυβέρνηση Σαμαρά, τον σεβόμαστε, τον τιμούμε, τον αγαπάω όχι γιατί είναι φανταστικός παίκτης αλλά γιατί έχει κάτι που με συγκινεί φοβερά. Πάει στην Αμερική, υψώνει την ελληνική σημαία, αγκαλιάζει την ελληνική σημαία και τραγουδά τον εθνικό ύμνο με μία υπερηφάνεια ανατριχιαστική. Για αυτό τον σέβομαι και τον αγαπώ πραγματικά».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech