Γαλήνη Πάτρας: Θρίαμβος των Βετεράνων με «νταμπλ» στο πινγκ-πονγκ

Πέμπτη, Μάιος 19, 2022 - 4:30μμ
Η συνέχεια στο Λουτράκι

Με πρωταθλητή και κυπελλούχο την ομάδα των Βετεράνων Α.Ο. Γαλήνης Πάτρας ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων πινγκ-πονγκ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την περίοδο 2020-2022.
Όσον αφορά το πρωτάθλημα, οι τρεις πρώτες θέσεις κρίθηκαν κυριολεκτικά στην τελευταία αγωνιστική των play off, όπου υπήρχε πολύ μεγάλη πιθανότητα τριπλής ισοβαθμίας μεταξύ των συνηθισμένων πρωταγωνιστών Βετεράνων Α.Ο. Γαλήνης και Α.Σ. Ίφιτου, καθώς και της πρωτοεμφανιζόμενης αλλά πολύ δυνατής Αγίας Σκέπης, οι οποίες είχαν τερματίσει με αυτή τη σειρά και στο πρωτάθλημα.
Στο μεγάλο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής, η ομάδα της Γαλήνης επικράτησε με 5-3 του Ίφιτου και κατέκτησε για άλλη μια φορά τον τίτλο του πρωταθλητή Δυτικής Ελλάδας.
Ο Ερμής Αμαλιάδας (που στο πρωτάθλημα κατάφερε να κατακτήσει την τέταρτη θέση και να μπει στα play off, κερδίζοντας τη μάχη με τους Ατρόμητους Γαλήνης, τους Βετεράνους Αναγεννησιακού, τους Βιλλεαρδουίνους Ανδραβίδας, τους Racketallica Αμαλιάδας, τον Ο.Τ.Ε. Πάτρας και τους Donatello), με μια νίκη-έκπληξη επί της Αγίας Σκέπης στην τελευταία αγωνιστική των play off «έδωσε» τη δεύτερη θέση στον Ίφιτο, αφήνοντας την Αγία Σκέπη τρίτη.
Στο κύπελλο έγιναν εξίσου δυνατά και ανταγωνιστικά παιχνίδια. Οι ομάδες της τελικής τετράδας ήταν πάλι οι Βετεράνοι Α.Ο. Γαλήνης, ο Α.Σ. Ίφιτος και η Αγία Σκέπη (που προκρίθηκαν σχετικά εύκολα από τα προημιτελικά), μαζί με τους Ατρόμητους Γαλήνης που απέκλεισαν με 4-3 τους Βετεράνους Αναγεννησιακού στον πιο αμφίρροπο αγώνα.
Στους ημιτελικούς οι Βετεράνοι Γαλήνης επικράτησαν 4-0 επί των Ατρόμητων Γαλήνης και η Αγία Σκέπη κέρδισε 4-1 τον Ίφιτο.
Ο μεγάλος τελικός ήταν πραγματικά... "μεγάλος", καθώς τα περισσότερα παιχνίδια ήταν συγκλονιστικά, δυνατά, ποιοτικά και γεμάτα ανατροπές.
Στο τέλος, η ομάδα των Βετεράνων Γαλήνης επικράτησε με 4-3 της Αγίας Σκέπης, κατακτώντας και το Κύπελλο Δυτικής Ελλάδας. Ο Ίφιτος, κερδίζοντας στον μικρό τελικό τους Ατρόμητους, πήρε την τρίτη θέση.
Η συνέχεια στο Λουτράκι
Η αγωνιστική δράση θα συνεχιστεί στο Λουτράκι στις 28 και 29 Μαΐου, όπου οι ομάδες αλλά και μεμονωμένοι αθλητές θα εκπροσωπήσουν με αξιώσεις τη Δυτική Ελλάδα στο 11ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Βετεράνων και Ανεξάρτητων.

Υποστήριξη: SilkTech