Φοβερό: Με 6+1 πατρινούς η Εθνική νέων πόλο σε τουρνουά ενόψει του Ευρωπαϊκού

Τετάρτη, Αύγουστος 31, 2022 - 5:45μμ
Ο Απόστολος Γεωργαράς

Κοινή προετοιμασία με την αντίστοιχη της Ιταλίας, στη Τσιβιταβέκια, θα πραγματοποιήσει η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων ανδρών, από αύριο (1/9) έως 4 Σεπτεμβρίου, εν όψει της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Ποντγκόριτσα (18-25 Σεπτεμβρίου).

Συμμετέχουν έξι πατρινοί παίκτες, άπαντες νυν και πρώην του ΝΟΠ: Σπύρος Λυκούδης, Απόστολος Γεωργαράς (νυν), Χρήστος Μπιτσάκος, Ανδρέας Μπιτσάκος, Ιάσονας Νταλάπας, Ανδρέας Αλμύρας.

Από τους εν ενεργεία διεθνείς πατρινούς στις "μικρές" εθνικές ομάδες, έμεινε εκτός μόνο ο Χριστόφορος Τρασάι (Παίδων).

Η ελληνική αποστολή, για τη Ρώμη, αναχωρεί το πρωί (06.15), με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Ηλία Μαχαίρα να έχει στη διάθεση του, 15 συνολικά πολίστες που είναι οι: Σεμίρ Σπάχιτς, Χρήστος Μπιτσάκος, Ανδρέας Αλμύρας, Σπύρος Λυκούδης, Βαγγέλης Πούρος, Νεκτάριος Ηλιόπουλος, Νίκος Καστριανάκης, Απόστολος Γεωργαράς, Τάσος Μυρίλος, Δημήτρης – Πρόδρομος Μπουζαλάς, Ανδρέας Μπιτσάκος, Γιάννης Τόττης, Ιάσων – Παναγιώτης Νταλάπας, Γρηγόρης Μαυράκης, Γιάννης Καρακούρος.


Μαζί τους επίσης, ο συνεργάτης του Ομοσπονδιακού τεχνικού, επίσης πατρινός, πρώην παίκτης και προπονητής του ΝΟΠ, ο παέρας του Σπύρου, Μάκης Λυκούδης, ο φυσικοθεραπευτής Κώστας Αποστολόπουλος και ο Γιώργος Μαργιούκλας (αρχηγός αποστολής).

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΚΡΑΒΑΡΙΤΗΣ ΣΤΟΝ ΝΟΠ

Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον προπονητή υδατοσφαίρισης Δημήτρη Κραβαρίτη.
Ο έμπειρος τεχνικός ως αθλητής του Ολυμπιακού κατέκτησε πολλούς ευρωπαϊκούς και εγχώριους τίτλους. Αγωνίστηκε σε δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενώ είχε και 90 συμμετοχές σαν παίκτης της Εθνικής ομάδας.
Από το 2005 και για τα επόμενα 10 χρόνια είχε όλα τα ηλικιακά τμήματα του Ολυμπιακού υπό την επίβλεψη του κατακτώντας πολλους τίτλους ενώ ταυτόχρονα υπήρξε συνεργάτης των προπονητών της ανδρικής ομάδας.
Στη συνέχεια εργάστηκε ως πρώτος προπονητής στις ομάδες του Υδραϊκού και του Α.Ο.Π.Φ.
Σαν ομοσπονδιακός προπονητής, κατέκτησε με την Εθνική ομάδα των εφήβων το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μπακού το 2015 και το χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο στην Ουγγαρία το 2018. Από το 2015 έως το καλοκαίρι του 2022 αποτέλεσε τον άμεσο συνεργάτη του Θοδωρή Βλάχου στην Εθνική ομάδα των ανδρών με την οποία κατέκτησε μεταξύ άλλων το αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκυο το 2021.
Η ομάδα μας στηρίζει το μοντέλο της παραγωγής αθλητών και σκοπός μας παραμένει να αναδεικνύουμε νέα ταλέντα και να βασιζόμαστε σε νεαρούς παίκτες. Σε αυτή την κατεύθυνση θα προχωρήσουμε και τη νέα χρονιά και είμαστε σίγουροι ότι η συμβολή του Δημήτρη Κραβαρίτη θα είναι πολύ σημαντική.
Δημήτρη, σε καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Πατρών!
Την Παρασκευή 02/09 στις 19:00 στο κολυμβητήριο του ΝΟΠ θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου παρουσία του νέου προπονητή.

* Μετά τον Κωνσταντακόπουλο που έφυγε από τον ΝΟΠ για την ΝΕΠ, τρεις ακόμα παίκτες του ΝΟΠ (ηλικιακών ομάδων), σκέφτονται την μεταπήδησή τους στην γείτονα.

Υποστήριξη: SilkTech