Φωτορεπορτάζ από την βαριά ήττα από την Μπουντούτσνοστ

Πέμπτη, Δεκέμβριος 9, 2021 - 10:10πμ
Προμηθέας

Την τέταρτη ήττα σε έξι αναμετρήσεις στο 7Days EuroCup γνώρισε ο Προμηθέας από τη Μπουντούτσνοστ (60-89) πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση. Εξαιρουμένης της δεύτερης περιόδου, όπου οι Πατρινοί με ηγέτη τον Κέντρικ Ρέι επέστρεψαν από το -17 και πέρασαν μπροστά στο σκορ, όλο το υπόλοιπο παιχνίδι ήταν στα μέτρα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι διάβασαν πολύ καλά το παιχνίδι, ήλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό και έφτασαν στην 5η νίκη τους στη διοργάνωση, η οποία τους διατήρησε στην κορυφή του ομίλου.

Η τριπλέτα Νίκολιτς, Σίλεϊ και Κομπς ήταν αυτή που έκανε τη ζημιά στον Προμηθέα, για τον οποίο πάλεψε πάρα πολύ ο Ρέι, αλλά δεν ήταν αρκετός. Επόμενο ματς για τους «Προμηθείς» το Σάββατο απέναντι στο Λαύριο, ενώ για την Ευρώπη επόμενη υποχρέωση είναι την επόμενη Τετάρτη στη Μπολόνια κόντρα στη Βίρτους.

H εικόνα του παιχνιδιού

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ηλία Ζούρο να επιλέγει τους Ρέι, Γκάντι, Ρογκαβόπουλο, Μάιλς και Γκραντ στην αρχική πεντάδα. Στο ξεκίνημα, οι «Προμηθείς» μπήκαν μουδιασμένοι και οι Μαυροβούνιοι με σημεία αναφοράς τους Νίκολιτς και Κομπς πήραν προβάδισμα 4 πόντων στα μισά της πρώτης περιόδου (6-10 στο 5'). Ο Προμηθέας μετά το time out βρήκε σκορ με υπέροχο lay up του Ρέι, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα νέο σερί 8-2 με τον Νίκολιτς να κάνει «θραύση» κάτω απ' το καλάθι έφερε τη διαφορά στους 8 (10-18 στο 8') και λίγο αργότερα η διαφορά έγινε για πρώτη φορά διψήφια με κάρφωμα του ίδιου (10-20 στο 9'). Οι «Αχαιοί» συνέχισαν να υστερούν σε άμυνα και επίθεση και με τρίποντο του Γιάγκοντιτς-Κουρίτζα η διαφορά έφτασε στο +14 (10-24). σκορ το οποίο ήταν και αποτέλεσμα πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο η εικόνα διαφοροποιήθηκε, με τους Μαυροβούνιους να στέλνουν τη διαφορά στους 17 με τρίποντο του Κομπς (10-27 στο 11'), ο Ρέι «σεληνιάστηκε», ξεκίνησε το δικό του...show και με άξιο συμπαραστάτη τον Γκίκα, ο Προμηθέας ανέτρεψε τα δεδομένα (31-29 στο 16'). Οι φιλοξενούμενοι, παρά το μεγάλο σερί που δέχτηκαν είχαν τις δικές τους απαντήσεις και με τρίποντο του Άτιτς πήγαν και πάλι τη διαφορά στο +4 (32-36 στο 18'). Οι «Προμηθείς» απάντησαν με τρίποντο του Ρογκαβόπουλου, ωστόσο η Μπουντούτσνοστ ήταν αυτή που είχε καλύτερο «φίνις» στο πρώτο μέρος και με καλάθια των Κομπς και Γιάγκοντιτς-Κουρίτζα πήγαν στην ανάπαυλα προηγούμενοι με +6 (35-41).

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, οι «Αχαιοί» εμφάνισαν τις παθογένειες του πρώτου δεκαλέπτου. Επιθετικά δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις, αμυντικά έμοιαζαν...αποσυντονισμένοι, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Μπουντούτσνοστ και με πρωταγωνιστές τους Γιάγκοντιτς- Κουρίτζα, Μίτσοφ και Νίκολιτς, οι οποίοι έβρισκαν σκορ κοντά στο καλάθι, επανέφερε τη διαφορά στους 12 (37-49 στο 25'). Την επιθετική αφλογιστία των γηπεδούχων σταμάτησε ο Αγραβάνης με όμορφο προσωπικό καλάθι. Παρόλα αυτά, οι Μαυροβούνιοι έχοντας ξεκάθαρα το μομέντουμ κατάφερναν να παγιώσουν τη διαφορά σε διψήφια τιμή (41-53 στο 27'). Μάλιστα, λίγο αργότερα οι φιλοξενούμενοι με τρίποντο του Κομπς έφτασαν ξανά τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (41-58 στο 28'). O ίδιος παίκτης, συνέχισε να πυροβολεί από την περιφέρεια και έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά στους 22 (41-63). Τελικά το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους Μαυροβούνιους στο +23 (43-66), χάρη σε buzzer beater του Σίλεϊ.

Στην τελευταία περίοδο, όσο κι αν προσπαθούσε ο Προμηθέας να επιστρέψει στο πνεύμα της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι παρουσιάζονταν εξαιρετικά σοβαροί και προσηλωμένοι στο πλάνο τους και με τον Σίλεϊ να παίρνει τα ηνία στο σκοράρισμα και να αποδεικνύει για ποιο λόγο αγωνιζόταν στην Ευρωλίγκα, η διαφορά όλο και μεγάλωνε (53-78 στο 35'). Τα τελευταία λεπτά ήταν τυπική διαδικασία, καθώς το μόνο που απέμενε ήταν η τελική διαφορά, καθώς ο νικητής είχε κριθεί προ πολλού. Το τελικό 60-89 ήταν αυτό που σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, καθώς τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει την έκβαση του αγώνα στο φινάλε.


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-24, 35-41, 43-66, 60-89

Μετά την λήξη του αγώνα, ο Ηλίας Ζούρος δήλωσε: "Συγνώμη από τους οπαδούς μας. Αυτή δεν ήταν η ομάδα την οποία ονειρευόμαστε. Είμαι απογοητευμένος από τους περισσότερους σήμερα, όποιος δεν μπορεί να πάει σπίτι του. Σύντομα θα υπάρξουν αλλαγές.".

Υποστήριξη: SilkTech