Formula 1: Τα 5 πράγματα τα οποία πρέπει να προσέξουμε στον κρισιμότερο αγώνα των τελευταίων ετών

Κυριακή, Δεκέμβριος 12, 2021 - 2:05μμ
Formula 1

Η φετινή Formula 1 αναμένεται να έχει συναρπαστικό τέλος!


Φερστάπεν ή Χάμιλτον; Η απάντηση θα δοθεί στις 15.00, στην αναμέτρηση που θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μαζί με τον Πάνο Σεϊτανίδη μέσω του live του Gazzetta!
Πού όμως θα πρέπει να έχουμε εστιάσει την προσοχή μας;


1. Τί γίνεται αν τερματίσουν και οι δύο εκτός top10


Για τα σενάρια του τίτλου, έχετε την ευκαιρία να ρίξετε μια ματιά αναλυτικά εδώ. Λίγο πολύ θα έχετε ήδη ενημερωθεί πως όποιος πάρει την καρό σημαία, αυτομάτως θα κατακτήσει και τον τίτλο του πρωταθλητή. Αν όμως τερματίσουν σε θέση που δίνει τους ίδιους πόντους, τότε ο Φερστάπεν θα στεφθεί για πρώτη φορά πρωταθλητής, επειδή μέχριν στιγμής έχει περισσότερες νίκες μέσα στη σεζόν.


2. Ο κρίσιμος 1ος γύρος


Μία από τις ξεχωριστές πτυχές της φετινής μάχης για το πρωτάθλημα ήταν οι φορές που ο Φερστάπεν και ο Χάμιλτον πολέμησαν μεταξύ τους στην πίστα κατά τη διάρκεια των αγώνων -μία από αυτές τις περιπτώσεις ήταν στον πρώτο γύρο.
Ο τρόπος επιλογής ελαστικών για να ξεκινήσουν στον τελευταίο τελικό αγώνα φυσικά και μπαίνει στην εξίσωση για τη σημασία που θα έχει ο πρώτος γύρος. Ο Φερστάπεν ξεκινά με μαλακά και ο Χάμιλτον με τη μεσαία γόμα. Ο Ολλανδός θα έχει πλεονέκτημα στην πρόσφυση, αλλά ο Βρετανός θα αντέξει περισσότερο στην πίστα.


3. Προειδοποιήσεις και ποινές


Όπως είπαμε ο πρώτος γύρος θα έχει κομβική σημασία για την έκβαση του αγώνα. Ο διευθυντής Αγώνων της FIA Μichael Masi... θύμισε ορισμένα άρθρα πριν τον αγώνα, για τις ποινές που θα μπορούσε ενδεχομένως να επιβάλλει.
Συγκεκριμένα, ο Masi δήλωσε ότι «οποιαδήποτε παραβίαση των αρχών της δικαιοσύνης στον ανταγωνισμό, συμπεριφορά με αντιαθλητικό τρόπο ή προσπάθεια επηρεασμού του αποτελέσματος ενός αγώνα κατά τρόπο που αντίκειται στην αθλητική ηθική». Με λίγα λόγια η αφαίρεση βαθμών είναι ένα σενάριο που θα πρέπει να έχουν και οι δύο πιλότες στο μυαλό τους, πριν κάνουν κάτι παράτυπο!


4. Στην εξίσωση ο «νευρικός» Νόρις


Ενώ η προσοχή θα είναι στραμμένη πάνω στους δύο διεκδικητές (Χάμιλτον - Φερστάπεν) δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον Νόρις. Η μάχη του Βρετανού με τουυς Κάρλος Σάινθ και Λεκλέρκ θα κρίνει την τελική κατάταξη. Ο Λεκλέρκ έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, αλλά οποιοσδήποτε από τους τρεις θα μπορούσε να τερματίσει πέμπτος στη βαθμολογία των οδηγών. Ωστόσο, ο Νόρις ανησυχεί περισσότερο για τη μάχη του τίτλου παρά για τη δική του.


Αυτό συμβαίνει επειδή ο Νόρις έκανε έναν εξαιρετικό τελικό γύρο στο Q3 για να εξασφαλίσει την 3η θέση στο grid, ακριβώς πίσω από τους Φερστάπεν και Χάμιλτον και μπροστά από τον Σέρχιο Πέρες.


Ο Νόρις έχει παραδεχτεί τον εκνευρισμό του που θα εμπλακεί με τους δύο διεκδικητές του τίτλου. Είναι πιθανό λοιπόν να γίνει αισθητή η παρουσία του στους Φερστάπεν και τον Χάμιλτον. Ο Νόρις μπορεί να είναι επιφυλακτικός στο να κάνει μια κίνηση προς αυτούς και να κάνει κάποια προσπέραση αλλά δεν είναι πιθανό να δώσει σε όσους τον ακολουθούν την ευκαιρία να τον προσπεράσουν.


5. Το νέο layout της πίστας


Το Άμπου Ντάμπι μπορεί να αποτελεί γνωστό προορισμό για τους πιλότους της Formula 1, αλλά φέτος προσφέρει νέες προκλήσεις.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε μια σημαντική αναδιαμόρφωση της Yas Marina τους τελευταίους 12 μήνες, με την προσθήκη δύο νέων στροφών. Η στροφή 5 είναι τώρα μια πιο γρήγορη φουρκέτα που οδηγεί στη μακριά ευθεία, κόβοντας το σικάν πριν από αυτήν. Στη συνέχεια, η αριστερή στροφή 9 οδηγεί σ' έναν πολύ πιο γρήγορο γύρο.

Πηγή: gazzetta.gr

Υποστήριξη: SilkTech