Formula 1: Ο Φέτελ δεν μιλά για νίκες με τη νέα Aston Martin AMR22

Κυριακή, Φεβρουάριος 13, 2022 - 10:30μμ
Κράτησε χαμηλούς τόνους

Ο τετράκις πρωταθλητής της Formula 1, Σεμπάστιαν Φέτελ, κράτησε χαμηλούς τόνους σχετικά με τις ελπίδες του για τη σεζόν του 2022, λέγοντας πως ο πρώτος στόχος της ομάδας είναι να μεγαλώσει, και να δείξει πόσο μπορεί να εξελίξει τη νέα AMR22 στη διάρκεια της χρονιάς.
Ο Γερμανός, κυρίαρχος του σπορ την τετραετία 2010-2013 με τη Red Bull-Renault, έδειξε αγωνιστικά αναγεννημένος από το περσινό καλοκαίρι μετά από έξι δύσκολα χρόνια στη Ferrari και από την αρκετά δύσκολη προσαρμογή του στην Aston Martin F1. Προσαρμογή που έγινε ακόμα δυσκολότερη όταν οι αλλαγές των κανονισμών το 2021 έπληξαν κυρίως στη νέα του ομάδα.

Ο Φέτελ όμως τώρα είναι αρκετά πιο αισιόδοξος, και αυτό ισχύει επειδή όλες οι ομάδες ξεκίνησαν από το μηδέν το σχεδιασμό των φετινών τους μονοθεσίων - γεγονός που θα επιτρέψει στην αγγλική ομάδα να εξελίξει την AMR22 στη διάρκεια της χρονιάς.
Μιλώντας στο πλαίσιο της σημερινής αποκάλυψης της AMR22 στο εργοστάσιο της Aston Martin Lagonda, στο Γκέιντον της Βρετανίας, ο Γερμανός είπε: "Σε αυτό το χρονικό σημείο όλοι ελπίζουν να είναι στην κορυφή, αλλά το βάθρο θα είναι το ίδιο φέτος και υπάρχει χώρος μόνο για έναν. Όμως, ελπίζουμε να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με πέρσι.
"Φέτος έχουμε τη δυνατότητα να εξελίξουμε το αυτοκίνητο, που δεν την είχαμε πέρσι στα τουλάχιστον τρία τέταρτα της σεζόν. Οπότε, θα είναι πολύ διαφορετικά. Προφανώς, πέρσι γνωρίζαμε εξαρχής ότι θα περνούσαμε μια μεγάλη και δύσκολη χρονιά. Οπότε, τώρα ελπίζουμε για μία καλύτερη", συμπλήρωσε.

Όπως είπε, το 2022 θα αποκαλύψει πόσο καλή -ή όχι- είναι η Aston Martin F1: "Η φετινή χρονιά θα είναι μια αληθινή δοκιμασία για εμάς. Και θα δούμε πόσο καλοί είμαστε. Διότι πέρσι δεν αφοσιωθήκαμε στην εξέλιξη του αυτοκινήτου, ενώ η φετινή χρονιά αφορά το νέο πλαίσιο κανονισμών και θα μπορούμε να δείχνουμε τι μπορούμε να παράγουμε. Και θα πρέπει να μετρηθούμε βάσει αυτού".
Τέλος, ο Γερμανός μίλησε για το νέο εργοστάσιο που κατασκευάζει η ομάδα και για την κρίσιμη, δομική αλλαγή στην αγωνιστική διεύθυνση, μετά την αποχώρηση του Ότμαρ Ζάφναουερ, που έφυγε πιθανότατα για την Alpine, και την αντικατάστασή του από τον Μάικ Κρακ: "Η ομάδα προφανώς μεγαλώνει. Μια αναδόμηση της διοίκησης είναι πάντοτε ένα εμπόδιο ή αναταραχή, και θα χρειαστεί χρόνος να ξεπεραστεί. Αλλά ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε και θα μεγαλώσουμε σε μέγεθος, θα γίνουμε πιο αποδοτικοί στις διαδικασίες μας".

Υποστήριξη: SilkTech