Formula 1: Νέο πρωτάθλημα για γυναίκες οδηγούς το 2023

Σάββατο, Νοέμβριος 26, 2022 - 7:00μμ
Το F1 Academy είναι ένα νέο πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετέχουν αποκλειστικά γυναίκες οδηγοί

Η Formula 1 ανακοίνωσε επίσημα το F1 Academy, ένα νέο πρωτάθλημα που ξεκινά το 2023 και στο οποίο θα συμμετέχουν 15 γυναίκες οδηγοί ηλικίας 16-17 ετών. Στόχος είναι να έρθει το γυναικείο φύλο πιο κοντά στη Formula 1 και να δούμε στο μέλλον μια γυναίκα να αγωνίζεται στην κορυφαία μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Το πρωτάθλημα της F1 Academy θα περιλαμβάνει 7 αγωνιστικά τριήμερα. Κάθε τριήμερο θα διεξάγονται ελεύθερες δοκιμές, qualifying και τρεις αγώνες. Θα συμμετέχουν πέντε ομάδες με 15 μονοθέσια. Το πλαίσιο που θα χρησιμοποιηθεί είναι το Tatuus T421, τους κινητήρες των 165 ίππων θα παρέχει η Autotecnica και τα ελαστικά 13'' η Pirelli. Κάθε συμμετοχή θα χρηματοδοτείται εν μέρει από τη Formula 1, ενώ οι γυναίκες που θα συμμετέχουν σε αυτό θα πρέπει να συνεισφέρουν με το ποσό των 150.000 €.
Το F1 Academy δεν έρχεται να αντικαταστήσει το πρωτάθλημα W Series, το οποίο ωστόσο αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και φέτος ολοκληρώθηκε πρόωρα προκειμένου να βρει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να συνεχίσει. Ο νέος θεσμός πρόκειται ουσιαστικά για ένα φυτώριο που θα εξασφαλίσει σε γυναίκες οδηγούς ίσες ευκαιρίες με τους άνδρες, οι οποίοι ξεκινούν από τις μικρότερες κατηγορίες για να βρουν το δρόμο τους προς τη Formula 1.
Θυμίζουμε πως μια αντίστοιχη προσπάθεια έχει ξεκινήσει και ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα για να μας μιλήσει για το "More than Equal".

Υποστήριξη: SilkTech