Formula 1: H McLaren "έδεσε" τον Νόρις ως το τέλος του 2025

Πέμπτη, Φεβρουάριος 10, 2022 - 4:00μμ
Η McLaren ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου της με τον Λάντο Νόρις

Η McLaren είχε αποκαλύψει την περασμένη Άνοιξη, στο πλαίσιο του GP του Μονακό, την «πολυετή» -όπως την είχε χαρακτηρίσει τότε- συμφωνία της με τον Λάντο Νόρις, όμως στην ουσία τότε είχε απλά λάβει την οψιόν που είχε για την ανανέωση του συμβολαίου τους.
Τώρα, λίγο πριν ξεκινήσει η σεζόν του 2022, η ομάδα του Ουόκινγκ επιβεβαίωσε την υπογραφή του νέου συμβολαίου, που σημαίνει ότι ο Νόρις το 2025 θα κλείσει 9 χρόνια στη McLaren - μετά την εντυπωσιακή του απόδοση στις πρώτες του δοκιμές με την ομάδα το 2017, σε ηλικία μόλις 18 ετών. Το 2018 ήταν εφεδρικός οδηγός της McLaren, και το '19 πήρε μία από τις δύο αγωνιστικές θέσεις.
«Μεγάλωσα με αυτή την ομάδα και είμαι μέρος του ταξιδιού που κάνουμε όλοι μας», είπε σχετικά ο 22χρονος Νόρις. «Οι ομάδες έχουν να κάνουν με τους ανθρώπους, και αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου με τους ανθρώπους της McLaren».
Η ανανέωση του συμβολαίου του Νόρις ήταν απόλυτα λογική, μετά τις επιδόσεις του το 2021. Παρότι δεν κατέκτησε την πρώτη του νίκη, βλέποντας τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να εξασφαλίζει τη νίκη στη Μόντσα, ο Βρετανός τερμάτισε το πρωτάθλημα στην 6η θέση, με τέσσερις θέσεις στο βάθρο και 160 βαθμούς.
«Ήταν ένα ακόμα σπουδαίο βήμα αυτό που κάναμε την περσινή σεζόν, τόσο στην καριέρα μου όσο και στην απόδοση της ομάδας. Βλέπω και αισθάνομαι όλη τη δουλειά, την επένδυση, και την αφοσίωση της ομάδας για να βρεθούμε σε θέση να διεκδικούμε νίκες και πρωταθλήματα στο μέλλον.
»Το γεγονός ότι επέλεξα να μείνω στη McLaren στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα, πιστεύω. Εδώ είναι που θέλω να βρίσκομαι, εδώ θέλω να πετύχω νίκες και πρωταθλήματα», συμπλήρωσε ο Νόρις, κάνοντας σαφείς τις βλέψεις του για τα προσεχή χρόνια.
Μέσα στη σεζόν υπήρξαν -βρετανικά- δημοσιεύματα που έθεταν το ερώτημα γιατί η Mercedes επέλεξε τον Τζορτζ Ράσελ έναντι του Νόρις για το μέλλον - και ο δεύτερος τώρα δεν αρνήθηκε ότι δέχθηκε προσεγγίσεις κι από άλλες ομάδες της Formula 1, αν και αυτές δεν προχώρησαν ποτέ σε εκτενέστερες διαπραγματεύσεις.
«Είχαμε κάποιες κουβέντες εδώ κι εκεί», τόνισε «αλλά αυτό ήταν όλο. Προφανώς τίποτα δεν προχώρησε αρκετά. Όταν προέκυπτε κάτι, πήγαινα στον Αντρέας [Σινλτ, διευθυντή της McLaren] και κάναμε μια κουβέντα για όσα επιφυλάσσει το μέλλον. Υπήρξαν μικροπράγματα με διάφορες άλλες ομάδες, αλλά τίποτα δεν εξελίχθηκε», κατέληξε ο Νόρις, που αρνήθηκε να κατονομάσει τις ομάδες που τον προσέγγισαν.

Υποστήριξη: SilkTech