Formula 1: H McLaren δεν θα έχει «Νο1» οδηγό το 2022

Παρασκευή, Φεβρουάριος 18, 2022 - 10:00πμ
Οι οδηγοί της βρετανικής ομάδας θα αντιμετωπίζονται επί ίσοις όροις τη νέα αγωνιστική χρονιά

Η Formula 1 ετοιμάζεται για τη νέα της εποχή, με τις ομάδες να βρίσκονται στη διαδικασία αποκάλυψης των μονοθεσίων τους. Μία από αυτές που έχει ήδη παρουσιάσει το νέο της «όπλο», είναι η McLaren. Η MCL36 είδε τα φώτα της δημοσιότητας για πρώτη φορά πριν από λίγες ημέρες και η ομάδα ευελπιστεί να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στην κορυφή.
Η βρετανική ομάδα θα έχει και φέτος στο δυναμικό της τους Λάντο Νόρις και Ντάνιελ Ρικάρντο. Ο νεαρός Βρετανός μάλιστα πριν από λίγες ημέρες ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα μέχρι το 2025. Από την άλλη, ο Αυστραλός έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023.
Παρά το γεγονός πως ο Νόρις κέρδισε εύκολα τον Ρικάρντο στο πρωτάθλημα του 2021, ο επικεφαλής της McLaren, Αντρέας Σάιντλ, δήλωσε πως δεν υπάρχει «νούμερο ένα» οδηγός στην ομάδα: «Η δουλειά μου είναι να κάνω το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Πρέπει να διασφαλίσω πως δίνουμε ίσες ευκαιρίες στους οδηγούς μας ώστε να δίνουν τα πάντα εντός πίστας. Αν ψάχνετε για το αν η McLaren έχει νούμερο ένα οδηγό, θα σας απαντήσω πως σίγουρα όχι, δεν έχει».
Επιπλέον ο Γερμανός αναφέρθηκε στο νέο συμβόλαιο του Νόρις με την ομάδα και τόνισε πως η μακροχρόνια δέσμευση του Βρετανού ήταν ο μεγάλος στόχος: «Ο Λάντο είναι μέλος της ομάδας από το 2017 και φέτος είναι η τέταρτη του χρονιά στο σπορ. Πέρυσι έδειξε πως με τα κατάλληλα εφόδια μπορεί να παίρνει pole position και να μάχεται για νίκες. Για εμάς ήταν απόλυτα φυσικό να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας. Προφανώς θέλαμε να τον κρατήσουμε στη McLaren όσα περισσότερα χρόνια γίνεται. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Λάντο θα είναι μαζί μας για άλλα τέσσερα χρόνια. Ξέρουμε πως θα διαπρέψει τη στιγμή που πρέπει. Ο Λάντο είναι ένας εξαιρετικός πρεσβευτής για την ομάδα μας εκτός μονοθεσίου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς και δεν μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι».
Το 2021 ήταν η χρονιά που η McLaren επέστρεψε στις επιτυχίες. Ο Ρικάρντο κατέκτησε τη νίκη στο GP Ιταλίας, με τον Νόρις να ολοκληρώνει το ονειρικό 1-2 για τη βρετανική ομάδα. Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών ολοκλήρωσε στην 4η θέση, πίσω από τις Mercedes, Red Bull Racing και Ferrari.

Υποστήριξη: SilkTech