Φόρμουλα 1: Τελικώς... Λε Κλερκ στην pole position του Μεξικού

Κυριακή, Οκτώβριος 27, 2019 - 2:50μμ

Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε την pole position αλλά υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με ποινή 3 θέσεων και να ξεκινήσει τελικά τέταρτος! Έτσι poleman βρέθηκε ο Λεκλέρ με 2ο τον Φέτελ, σε μια κατακόκκινη πρώτη σειρά στο Μεξικό.

Tελικά δεν ήταν οι Ferrari, που θεωρούνταν φαβορί, εκείνες που πήραν την pole position στο Μεξικό, αλλά ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός κατάφερε και πέτυχε τον καλύτερο χρόνο και με ρεκόρ πίστας μάλιστα, αφήνοντας πίσω του δεύτερο τον Λεκλέρ και τρίτο τον Φέτελ.

Ωστόσο αγνόησε τις κίτρινες σημαίες στο ατύχημα του Βάλτερι Μπότας και ο Φερστάπεν δεν έκοψε ταχύτητα, όπως ο ίδιος δήλωσε με μεγάλο θράσος στην συνέντευξη τύπου με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί ώρες αργότερα ποινή 3 θέσεων.

Binary Data embedded_rich_media_on_twitter

Έτσι από την πρώτη και 2η θέση θα ξεκινήσουν οι δύο Ferrari με τον Λεκλέρ να παίρνει έστω στα χαρτιά άλλη μια pole.

Αν ο Ολλανδός έκοβε όπως αναφέρει το γράμμα του νόμου στην κίτρινη σημαία, θα είχε κατακτήσει την pole position και χάρη στον ταχύτερο χρόνο του, που είχε σημειώσει στον πρώτο καλό γύρο του στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών.

Binary Data embedded_rich_media_on_twitter

Τέταρτος χρόνος για τον Χάμιλτον αλλά θα ξεκινήσει 3ος στην ίδια σειρά με τον τέταρτο πλέον Φερστάπεν, λόγω της τιμωρίας του. Από εκεί και μετά δεν έχουμε αλλαγές στην κατάταξη και ακολουθούν  ο Άλμπον με Red Bull και ο Βάλτερι Μπότας, που αρκέστηκε λόγω του ατυχήματός του μόνον σε ένα γρήγορο γύρο.

Το Top Ten συμπληρώνουν τα δίδυμα των οδηγών της McLaren και της Toro Rosso.

Πίκρα για τον Μεξικανό Πέρεθ, που δεν μπήκε στο Top 10 των κατατακτήριων χάνοντας τη δέκατη θέση για μόλις 8 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Γκασλί, που υπέφερε όλη την ομάδα από στομαχικές διαταραχές.

Η σειρά εκκίνησης μετά την τιμωρία του Φερστάπεν στο Γκραν Πρι Μεξικού:

Η κατάταξη πριν την τιμωρία (με τους χρόνους):

Υποστήριξη: SilkTech