Φόρμουλα 1: Πρώτος ξεκινάει στη Αυστρία ο Χάμιλτον - ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή, Ιούλιος 12, 2020 - 11:02πμ

Ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) θα εκκινήσει πρώτος στο αυστριακό γκραν πρι της Φόρμουλα 1, αφού στα  δοκιμαστικά που έγιναν υπό βροχή στην πίστα του Σπίλμπεργκ, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με 1:19.273.

Δίπλα του στην πρώτη γραμμή εκκίνησης θα βρεθεί ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν (Red Bull-Honda), ο οποίος με 1:20.489 έκανε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, ενώ από τη 2η σειρά θα ξεκινήσουν τον αγώνα οι Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Ισπανία, McLaren) και Βάλτερι Μπότας (Φινλανδία, Mercedes).

Στο Q1 είδαμε μεγάλες μάχες αλλά τον Χάμιλτον να καθαρίζει νωρίς με υπερχρόνο και τον Φερστάπεν να τον ακολουθεί από κοντά. Ο Νόρις -που αύριο έχει 3 θέσεις ποινή-  στην τρίτη θέση. Στις πίσω θέσεις οι Γκροζάν, Τζιοβινάτζι, Λατίφι, Πέρεζ και Ράικονεν αποκλείστηκαν από το Q2.

To Q2 ξεκίνησε πάλι αλλά με λιγότερη βροχή. Αμέσως οι οδηγοί θέλησαν να πάρουν καλούς χρόνους καθώς η βροχή δυνάμωνε. Μετά από πολλές ανακατατάξεις και εναλλαγές της πρώτης θέσης, το αποτέλεσμα στην κορυφή ήταν το ίδιο! Χάμιλτον, Φερστάπεν και Νόρις πήραν τις πρώτες θέσεις με τους Μάγκουσεν, Κβίατ, Στρολ, Ράσελ και Λεκλέρ -αν είναι δυνατόν- να αποκλείονται από το Q3.

To Q3 ξεκίνησε υπό καταρρακτώδη βροχή και τον Φερστάπεν να παίρνει θέση στα κόκκινα φώτα 3 λεπτά πριν την εκκίνηση. Πάλι είχαμε πολλές εναλλαγές, τον Φέτελ να μην μπορεί να ανέβει στις πρώτες θέσεις και τον Χάμιλτον να δίνει ρεσιτάλ εκπληκτικής οδήγησης. Ο Μαξ δεν κατάφερε για άλλη μια φορά να περάσει τον Λιούις και την τρίτη θέση κατάφερε να πάρει η άλλη McLaren του Κάρλος Σάινθ!

Η αγωνία για αύριο κορυφώνεται και ίσως να μας περιμένουν πάλι ευχάριστες εκπλήξεις και να δούμε πάλι ένα πολύ ενδιαφέρον Γκραν Πρι.

Η τελική κατάταξη των Κατατακτήριων έχει ως εξής:

Υποστήριξη: SilkTech