Φόρμουλα 1: Ο Χάμιλτον θα ξεκινήσει πρώτος στο τελευταίο Γκραν Πρι της χρονιάς

Κυριακή, Δεκέμβριος 1, 2019 - 9:50πμ

Ο -έξι φορές- παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), κατάκτησε την pole position για πρώτη φορά, από τον περασμένο Ιούλιο, στο Γκραν Πρι του Αμπου Ντάμπι, με τις κατατακτήριες δοκιμές να ολοκληρώνονται με τον «ομόσταυλο» του στη Mercedes, Βαλτέρι Μπότας, να τερματίζει στη δεύτερη θέση.

Λόγω ποινής, για αλλαγή κινητήρα, ο Φινλανδός θα εκκινήσει στο τελευταίο γκραν πρι της φετινής σεζόν- από την τελευταία θέση (!) και έτσι στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Ολλανδός, Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) και στην τρίτη ο Μονεγάσκος, Σαρλ Λεκλέρκ της Ferrari.

Να σημειωθεί πως αυτή η πρωτιά είναι η 88η συνολικά στη σπουδαία καριέρα του Χάμιλτον.

Binary Data embedded_rich_media_on_twitter

Φερστάπεν, Λεκλέρ και Φέτελ, βρίσκονται στην πεντάδα, με τις δύο Ferrari να προκαλούν ερωτηματικά στο τέλος του Q3 καθώς ο Λεκλέρ δεν πρόλαβε να περάσει τη γραμμή εκκίνησης πριν πέσει η καρό σημαία και δεν έκανε την τελευταία του προσπάθεια.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη το παρασκήνιο πίσω από το συγκεκριμένο γεγονός, γρήγορα όμως θα απαντηθούν οι όποιες ερωτήσεις από τις δηλώσεις που θα ακολουθήσουν. Άλμπον, Νόρις, Ρικιάρντο, Σάινθ και Χούλκενμπεργκ, έκλεισαν τη δεκάδα του Q3.

Υποστήριξη: SilkTech