Φόρμουλα 1: Ιδανικό φινάλε για τον Χάμιλτον - ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα, Δεκέμβριος 2, 2019 - 7:50πμ

Ο -έξι φορές- παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, καθώς τερμάτισε πρώτος στο γκραν πρι του Αμπου Ντάμπι, τελευταία κούρσα της φετινής σεζόν, ενώ χθες είχε κερδίσει και την pole position για πρώτη φορά, από τον περασμένο Ιούλιο.

Αυτή ήταν η 11η νίκη του Χάμιλτον στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) και τρίτος ο Σαρλ Λεκλέρκ (Ferrari).

Στο τέλος κινδύνεψε να τον περάσει ο Μπότας, αλλά ο Φινλανδός δεν τα κατάφερε να τον περάσει και έτσι έμεινε 4ος (μπορεί να ανέβει και 3ος αν τιμωρηθεί ο Λεκλέρ) παρά το γεγονός πως ξεκίνησε τελευταίος. Η διαφορά δυναμικής των Mercedes με όλα τα υπόλοιπα μονοθέσια (με ίδια ελαστικά) σε αυτή την πίστα είναι χαοτική...

Στην 5η θέση βρέθηκε ο Φέτελ που δεν είχε καλή μέρα αλλά έδειξε πως δεν έχει χάσει την ταχύτητά του παρά την έλευση του 3ου παιδιού του. Στο τέλος του αγώνα με φρέσκα ελαστικά κατάφερε να καλύψει 15 δευτερόλεπτα και να περάσει στον τελευταίο γύρο τον Άλμπον που τελικά τερμάτισε 6ος.

Για άλλη μια φορά τα 6 μονοθέσια των 3 πιο γρήγορων ομάδων, τερμάτισαν στις θέσεις 1 έως 6 αποδεικνύοντας πως είναι τεράστια η διαφορά των Mercedes-Ferrari-Red Bull από τις υπόλοιπες ομάδες.

Στις 4 υπόλοιπες θέσεις βρέθηκαν οι Πέρεζ, Νόρις, Κβίατ και Σάινθ. Να σημειώσουμε πως τον επόμενο χρόνο δεν θα βρίσκεται ο Χούλκενμπεργκ στην Renault αλλά και ο Κούμπιτσα στην Williams που ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Formula 1.

Η τελικά κατάταξη:

 

Υποστήριξη: SilkTech