Φόρμουλα 1: Για έκτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής ο Χάμιλτον - ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα, Νοέμβριος 4, 2019 - 8:50πμ

Για 6η φορά στην καριέρα του και 3η συνεχόμενη, ο Λιούις Χάμιλτον αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1.

Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes τερμάτισε 2ος στο γκραν πρι των ΗΠΑ, πίσω από τον ομόσταβλό του στη γερμανική ομάδα, Βάλτερι Μπότας και πανηγύρισε τον τίτλο της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στο πόντιουμ ανέβηκε και ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull (τρίτη θέση).

Binary Data embedded_rich_media_on_twitter

Ο αγώνας ξεκίνησε καταστροφικά για τον Φέτελ και τελείωσε λίγους γύρους αργότερα. Ο Γερμανός ενημέρωσε τους μηχανικούς του ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα, τον πέρασαν Φερστάπεν, Χάμιλτον, Λεκλέρκ, Νόρις και Ρικιάρντο και στον όγδοο γύρο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει αφού η πίσω ανάρτηση της Ferrari παρέδωσε τον πνεύμα...

Την ίδια ώρα ο Μπότας έφυγε μπροστά και άρχισε να χτίζει διαφορά από τον Φερστάπεν και τον Χάμιλτον, την ώρα που ο Λεκλέρκ δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό τους. Έτσι, όλα έδειχναν ότι θα είχαμε μία μάχη ανάμεσα στους τρεις για την νίκη. Ο Μπότας και ο Φερστάπεν μπήκαν δύο φορές στα pits την ώρα που ο Χάμιλτον επέλεξε να μπει μόνο μία.

Τελικά, ο Φινλανδός προσπέρασε τον Χάμιλτον τέσσερις γύρους πριν το τέλος και κατέκτησε τη νίκη, αν και αυτό ελάχιστη σημασία είχε για τον Βρετανό αφού με τους βαθμούς της δεύτερης θέσης εξασφάλισε τον τίτλο του. Ο Φερστάπεν έφτασε στο τέλος τον Χάμιλτον, αλλά δεν κατάφερε να τον προσπεράσει.

Χαρακτηριστικό του αγώνα που παρακολουθήσαμε ήταν το γεγονός πως ο Λεκλέρκ τερμάτισε 52 δευτερόλεπτα μετά από τον τρίτο Φερστάπεν!

Η τελική κατάταξη του Αμερικάνικου Γκραν Πρι:

Υποστήριξη: SilkTech