Finswimming: Μια πισίνα αληθινό κόσμημα

Σάββατο, Αύγουστος 24, 2019 - 7:52μμ

Ένα από τα πιο όμορφα, θεαματικά και ενδιαφέροντα αθλήματα του προγράμματος των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων είναι το Finswimming.

Όλοι όσοι θα βρεθούν στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου «Αντώνιος Πεπανός» θα παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών και των αθλητριών σε αμφίρροπες και συναρπαστικές κούρσες με υψηλές ταχύτητες.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης ΚΑΛΑΪΤΖΟΓΛΙΔΗΣ χαρακτήρισε «ιδανικές» τις συνθήκες στο κολυμβητήριο και μάλιστα θυμήθηκε ότι εδώ πριν από 17 χρόνια είχε  φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του αθλήματος, με τον χρόνο να μην έχει φθείρει τις εγκαταστάσεις.

«Αυτό το κολυμβητήριο είναι κόσμημα» σχολιάζει, ενώ σε ό,τι αφορά τις βλέψεις της ελληνικής ομάδας επισημαίνει: «Έχουμε μεγάλες απαιτήσεις και προσδοκίες διότι οι αθλητές που απαρτίζουν την ελληνική αποστολή είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Η Ελλάδα, η Ιταλία και η Γαλλία αποτελούν τις πιο παραδοσιακές δυνάμεις και περιμένουμε μια μεγάλη συγκομιδή μεταλλίων».

Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 12 αθλητές και αθλήτριες, με δεσπόζουσα φυσιογνωμία τη Σοφία ΚΤΕΝΑ , η οποία στους προηγούμενους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες που είχαν διεξαχθεί στην Πεσκάρα είχε κατακτήσει δύο μετάλλια και με την εμπειρία που διαθέτει σίγουρα θα καθοδηγήσει και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Ο Γιάννης ΚΑΛΑΪΤΖΟΓΛΙΔΗΣ περιμένει την ανταπόκριση του κόσμου. «Η Ελλάδα είναι μια από τις πέντε  μεγαλύτερες δυνάμεις παγκοσμίως οπότε ο κόσμος που θα παρακολουθήσει τους αγώνες θα έχει την ευκαιρία να χαρεί για τις επιτυχίες και τα μετάλλια που περιμένουμε».

Υποστήριξη: SilkTech