Φινάλε στα Πηγάδια (15:30) για την Παναχαϊκή που παίζει τα... ρέστα της για τα πλέι οφ

Τετάρτη, Απρίλιος 21, 2021 - 11:02πμ

Το μεγάλο παιχνίδι της ημέρας γίνεται στην Ξάνθη. Η Παναχαϊκή φιλοξενείται (15:30, live στο sportin.gr) από την ομώνυμη ομάδα για την τελευταία της κανονικής διάρκειας, 22η αγωνιστική της Super League 2.

Στα Πηγάδια η γηπεδούχος ομάδα, αφού έπιασε στη δεύτερη θέση τον Λεβαδειακό, δεν θέλει να έχει άλλες απώλειες μπαίνοντας στα Playoffs και οι «κοκκινόμαυροι» μόνο νίκη για να ελπίζουν σε τυχόν στραβοπάτημα του Διαγόρα, ώστε να μπουν στην εξάδα.

Όλα τα σενάρια

Στην Ξάνθη και την Άρτα επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της τελευταίας αγωνιστικής της Super League 2, όπου θα κριθεί η έκτη ομάδα, που θα μετέχει στα Playoffs, μαζί με Ιωνικό, Ξάνθη, Λεβαδειακό, ΠΑΕ Χανιά και Εργοτέλη. Μια θέση που διεκδικούν Διαγόρας Ρόδου και Παναχαϊκή.

Τα σενάρια για την 6η θέση είναι τα εξής:

Με νίκη του Διαγόρα, ο Διαγόρας

Με ήττα της Παναχαϊκής, ο Διαγόρας

Με ισοπαλία της Παναχαϊκής, ο Διαγόρας (στην ισοβαθμία)

Με ήττα Διαγόρα και νίκη Παναχαϊκής, η Παναχαϊκή

Με ισοπαλία Διαγόρα και νίκη Παναχαϊκής, η Παναχαϊκή

Το σερί και το πρόσφατο παρελθόν

Η Ξάνθη είναι αήττητη στα 11 τελευταία παιχνίδια της. Από τις 28 Φεβρουαρίου, όταν έχασε από τη σημερινή της αντίπαλο στην Πάτρα με 1-0 (8′ σουτ Ανάκογλου).

Ήταν το τελευταίο παιχνίδι της Ξάνθης πριν αναλάβει ο Μπάμπης Τεννές, και είχε στον πάγκο υπηρεσιακό προπονητή το Ρένο Δημητριάδη. Παράλληλα ήταν το ντεμπούτο του Χρήστου Παρασκευόπουλου στον πάγκο της Παναχαϊκής, που πέτυχε την πρώτη του νίκη.

Σημαδιακές… τελευταίες αναμετρήσεις

Η τελευταία φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι στην Ξάνθη ήταν στις 22 Δεκεμβρίου 2005 στους “16” του Κυπέλλου. Η Ξάνθη προκρίθηκε, αφού επικράτησε με 1-0 (59′ πέναλτι Λαμπριάκος).

Για το πρωτάθλημα έχουν να παίξουν στην Ξάνθη από τις 10 Νοεμβρίου 2002, στην Α’ Εθνική τότε, και ήλθαν 1-1 (20′ σουτ Ηλία – 59′ φάουλ Μορίνι).

Χωρίς Λαρρέα, Ανάκογλου και Αποστολόπουλο στα Πηγάδια

Στη διάθεση του Χρήστου Καραπίτσου δεν είναι ο τραυματίας Αποστολόπουλος και οι Ανάκογλου, Λαρρέα, ενώ επιστρέφει ο Παπαδόπουλος.

Στην αποστολή, που βρίσκεται από χθες Τρίτη (20/4) στην Ακριτική πόλη, περιλαμβάνονται οι εξής ποδοσφαιριστές:

Κολοβούρης, Σούλης, Πάνος, Σταμόπουλος, Μαρκοπουλιώτης, Μπελεζάκης, Πλιάτσικας, Πατάπης, Μουστακόπουλος, Bruce, Αραβίδης, Batrovic, Κουσκουνάς, Γιούσης, Μασούρας, Σκεπετάρης, Κόκας, Παπαδόπουλος, Cerutti, Αργυρόπουλος.

Ο Γιώργος Βρέσκας στην Ξάνθη

Έγιναν γνωστοί οι διαιτητές που θα διευθύνουν τα παιχνίδια της Τετάρτης (21/4, 15.30) για την 22η και τελευταία για την κανονική περίοδο αγωνιστική της Super League 2.

Ξάνθη-Παναχαϊκή

Διαιτητής: Βρέσκας (Πιερίας)

Βοηθοί: Κουφός, Τυριακίδης (Μακεδονίας)

4ος: Γιουματζίδης (Πέλλας)

Υποστήριξη: SilkTech