Φινάλε με τον Ολυμπιακό (17:00) στο ΣΕΦ και το μυαλό στα πλέι οφ

Κυριακή, Μάιος 13, 2018 - 11:54πμ

Τις υποχρεώσεις του για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος ολοκληρώνει ο Προμηθέας Πάτρας, που φιλοξενείται σήμερα, στις 5 το απόγευμα (live από το sportin.gr), στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό στα πλαίσια της 26ης (και τελευταίας αγωνιστικής) της A1 Basket League. Η πατρινή ομάδα έχει ήδη εξασφαλίσει την 3η θέση και το πλεονέκτημα έδρας στην Α΄ Φάση των play-off και θα υποδεχθεί την Τετάρτη 16/5 στο «Δημ. Τόφαλος» μία ομάδα εκ των ΑΕΚ, Λαύριο ή Κύμη.

Ο Προμηθέας ολοκληρώνει την καλύτερη σεζόν στην Ιστορία του στην κανονική περίοδο, αλλά, βέβαια, δεν αρκείται σε αυτό και στην ευρωπαϊκή θέση, που έχει -ουσιαστικά- εξασφαλίσει (αν δεν αποκλειστούν από τα ημιτελικά Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός).

Οι Αχαιοί θέλουν να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα έδρας και να προκριθούν στα ημιτελικά της Α1 Basket League στην 1η τους, μόλις, συμμετοχή, στα play-off. O Μάκης Γιατράς, θα έχει την ευκαιρία κόντρα στον Ολυμπιακό να δοκιμάσει πράγματα ενόψει των play-off, ενώ θα στερηθεί των υπηρεσιών των Χολ και Μιλόσεβιτς.

Η τελευταία αγωνιστική θα καθορίσει τα ζευγάρια των play-off και την ομάδα που θα υποβιβαστεί (Πανιώνιος ή Κόροιβος Αμαλιάδας). Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Κολοσσού Ρόδου H Hotels – Άρη, ενώ Ολυμπιακός, Προμηθέας και ΠΑΟΚ θ’ αντιμετωπίσουν την 7η, 6η και 5η ομάδα αντίστοιχα.

Τα σενάρια για τις θέσεις 5-7: ΑΕΚ, Λαύριο και Κύμη θα παλέψουν για τις τρεις θέσεις. Η «Ένωση» με νίκη τερματίζει 5η και με ήττα 6η, εάν ηττηθεί το Λαύριο και 7η εάν ηττηθεί ο Παναθηναϊκός. Η Κύμη θα πλασαριστεί 5η εάν κερδίσει την ΑΕΚ και χάσει το Λαύριο, που σε αυτήν την περίπτωση θα μείνει 7ο.

Το συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη θα είναι 5ο εάν κερδίσει τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ χάσει, με την Κύμη να κατακτά την 6η θέση.

Επομένως, ο Προμηθέας θ’ αντιμετωπίσει:

-το Λαύριο, αν νικήσει η ΑΕΚ,

-την ΑΕΚ, αν νικήσει η Κύμη και χάσει το Λαύριο

-την Κύμη, αν νικήσουν και η Κύμη και το Λαύριο.

Η 26η (τελευταία) αγωνιστική (17:00):

ΑΕΚ – Κύμη

ΠΑΟΚ – ΓΣΛ Φάρος

Κόροιβος – Τρίκαλα

Ολυμπιακός – Προμηθέας

Λαύριο – Παναθηναϊκός

Ρέθυμνο - Πανιώνιος

Κολοσσός - Άρης

Υποστήριξη: SilkTech