Φασούλας σε Τσαγκρώνη: «Δεν πρόκειται να εμπλακώ στα παιχνίδια σας»

Τετάρτη, Μάιος 5, 2021 - 9:48μμ
Ο Παναγιώτης Φασούλας

Επιστολή έστειλε ο Παναγιώτης Φασούλας για να «απαντήσει» στον Παναγιώτη Τσαγκρώνη σχετικά με αίτημα του γενικού γραμματέα της ΕΟΚ προκειμένου να φιλοξενήσει η Ελλάδα έναν όμιλο του Eurobasket Γυναικών 2023.

Η επιστολή του Παναγιώτη Φασούλα

«Κε Τσαγκρώνη με καλείτε να υπογράψω και μάλιστα "δια περιφοράς" ένα αίτημα της ΕΟΚ προς τη FIBA για την φιλοξενία στην Ελλάδα ενός ομίλου του Ευρωμπάσκετ Γυναικών του 23.Μαζί με εμένα καλείτε και τον κο Λιόλιο και τον κο Παπανικολάου υπό την ιδιότητα μας ως "υποψηφίων Πρόεδρων". Οι φέροντες την ιδιότητα του "υποψηφίου Προέδρου" της Ομοσπονδίας δεν έχουν κάποιο θεσμικό ρόλο, ιδίως δε την στιγμή που ουδέποτε ανακηρύχθηκαν υποψήφιοι ούτε για τις ματαιωθείσες εκλογές του περασμένου Μαρτίου ούτε για τις επικείμενες της 30ης Μαΐου.

Η ΕΟΚ διαθέτει -έστω και προσωρινό- ΔΣ για να επιμελείται τις επείγουσες υποθέσεις της. Δεν αντιλαμβάνομαι που αποσκοπεί αυτή η θεσμική εκτροπή στην οποία προέβητε και σας δηλώνω ότι δεν πρόκειται ,όσο καιρό διατηρείται αυτή η κατάσταση στην ΕΟΚ, να εμπλακώ "στα παιχνίδια σας", ιδίως όταν με αυτά κινδυνεύει το η φήμη και η υπόσταση της Ομοσπονδίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Σας επιστρέφω λοιπόν ως απαράδεκτο το έγγραφο και σας καλώ να πράξετε σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΟΚ και την προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Αθηνών προκειμένου να υποβληθεί παραδεκτά το αίτημα για την ανάληψη της διοργάνωσης του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2023».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΣΑΓΚΡΩΝΗ

Τo sportin.gr δημοσιεύει την απάντηση του Τάκη Τσαγκρώνη στον Παναγιώτη Φασούλα:

«Αγαπητέ Παναγιώτη,
σε απάντηση της από 5/5/2021 επιστολής σου, την οποία με σπουδή επικοινώνησες και στον Τύπο επιχειρώντας να εμφανίσεις το προφίλ του «αντιστασιακού», θα ήθελα να σου απαντήσω τα εξής:
Την πρόθεσή μας για διεκδίκηση ενός ομίλου για το Ευρωμπάσκετ γυναικών 2023, στην είχα εκφράσει σε κατ' ιδίαν συζήτηση. Την είχες κάνει δεκτή με ενθουσιασμό, διευρύνοντας και την κουβέντα στην καλή προσπάθεια που γίνεται από την ομάδα και έχει φέρει αποτελέσματα, λέγοντας μάλιστα ότι αξίζει κάθε υποστήριξης. Καταλήγοντας, μου είχες ζητήσει να σου το στείλω και εγγράφως, για να το υπογράψεις και να έχει μια επίσημη μορφή.
Η εκτροπή στην οποία αναφέρεσαι, αυταπόδεικτα δεν ισχύει. Καταρρίπτεται αυτόματα από την ώρα που καμία απόφαση δεν ελήφθη από μέρος, έστω και πλειοψηφικό, της προσωρινής διοίκησης. Αντίθετα, η σκέψη μεταφέρθηκε υπό μορφή ερωτήματος προς πάσα κατεύθυνση για να υπάρξει συλλογική απόφαση, θετική ή αρνητική.
Το ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι δεν έχουν θεσμικό ρόλο το γνωρίζουμε αγαπητέ Παναγιώτη, δεν είναι κάτι δύσκολο να το αντιληφθεί ο καθένας. Μόνο που η συγκεκριμένη απόφαση, αν τελικά λαμβανόταν και τύγχανε της έγκρισης της FIBA θα ήταν μια υποχρέωση που θα «μεταβιβαζόταν» στην επόμενη διοίκηση. Τότε που ένας εκ των υποψηφίων προέδρων θα έχει γίνει πρόεδρος, χωρίς το υποψήφιος.
Όσο για τον χρόνο που κινήθηκε η όλη διαδικασία, θα ήταν απλά χρήσιμο να πληροφορηθείς, ότι οι συγκεκριμένες διαδικασίες έχουν προθεσμίες για την υποβολή των υποψηφιοτήτων και την εξέταση αυτών.
Μόνο ένα λάθος μου αναγνωρίζω στην όλη διαδικασία. Ότι θεώρησα ειλικρινή μια ιδιωτική προπαρασκευαστική συζήτηση, το ίδιο έκανα και με την θέρμη που έδειξες σε αυτήν και δεν φαντάστηκα ότι η επίσημη μορφή που ζήτησες να δώσω είχε στόχο τον λαϊκισμό.
Φιλικά,
Παναγιώτης Τσαγκρώνης
Υ.Γ. Οι δύο συνυποψήφιοί σου κ.κ. Λιόλιος και Παπανικολάου συμφώνησαν με θέρμη για την ανάληψη της διοργάνωσης»,

Υποστήριξη: SilkTech