Φαίνεται «φως» για το Αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας- Τέσσερις οι μνηστήρες- Οι δύο είναι επενδυτές από το εξωτερικό

Τρίτη, Ιανουάριος 18, 2022 - 3:10μμ
Το επενδυτικό σχέδιο

Σε συζητήσεις με τέσσερις επενδυτές βρίσκονται αυτή τη στιγμή η εταιρεία "Αυτοκινητοδρόμιο ΑΕ", αλλά και η κυβέρνηση προκειμένου ο ένας εξ αυτών να αναλάβει να προχωρήσει στην κατασκευή και τη διαχείριση του έργου. Πρώτος στόχος της εταιρείας είναι μέσα στο επόμενο τρίμηνο να μπουν στο τελικό στάδιο συζητήσεων με έναν από τους τέσσερις επενδυτές, ώστε να υπογράψουν και να ξεκινήσει η κατασκευή της πίστας.

Την πληροφορία επιβεβαιώνει στο thebest.gr από την πλευρά της "Αυτοκινητοδρόμιο ΑΕ" ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Πλάτωνας Μαρλαφέκας. «Μιλάμε συνολικά με τέσσερις επενδυτές. Από αυτούς, οι δυο είναι επενδυτές από το εξωτερικό που τις συζητήσεις κάνει η κυβέρνηση και οι άλλοι δυο είναι από δικές μας επαφές» μας εξηγεί. «Με έναν από αυτούς οι συζητήσεις είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Ήδη επικαιροποιεί το κατασκευαστικό και τις άδειες και είμαστε στην αναζήτηση του operation, δηλαδή ποιος θα τρέξει την πίστα, αφότου ολοκληρωθεί η κατασκευή της».

Όμως ο κ. Μαρλαφέκας διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να πει περισσότερα για τα ονόματα των επενδυτών, καθώς η εταιρεία δεσμεύεται από ρήτρα εμπιστευτικότητας.
Να θυμίσουμε, ότι το επενδυτικό σχέδιο πρόκειται να αναπτυχθεί σε συνολική έκταση επιφάνειας 928,5 στρεμμάτων, κάτω από την επαρχιακή οδό Χαλανδρίτσας – Βαλμαντούρας, στη θέση Ρέντες, και απέχει 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάτρας. Η διάρκεια ολοκλήρωσής του προβλέπεται να είναι τα δυο χρόνια.

Προβλέπεται η δημιουργία πίστας αγώνων διεθνών προδιαγραφών και όλων των υποστηρικτικών κτηρίων και εγκαταστάσεων για τη λειτουργία της επένδυσης. Η πίστα έχει μελετηθεί για τη λειτουργία αγώνων αυτοκινήτων F1, αγώνων μοτοσικλέτας παγκοσμίου πρωταθλήματος super bike, καθώς επίσης αγώνων και πρωταθλήματος καρτ.

Ο χώρος θα μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες και άλλων κατηγοριών, όπως επίσης να χρησιμοποιηθεί και για διοργάνωση εκδηλώσεων.

* Της Κωνσταντίνας Ανδριοπούλου

Υποστήριξη: SilkTech