Φ. Χριστοδούλου: "Ο Μπαλτάκος προσβάλλει Παναθηναϊκό και μπάσκετ"

Δευτέρα, Ιούνιος 7, 2021 - 10:00πμ
Ο Φάνης Χριστοδούλου

Την ώρα που μαίνεται η μάχη γύρω από τις... στοιχειωμένες εκλογές της ΕΟΚ, η  απόφαση του Πρωτοδικείου διατηρεί την προσωρινή διοίκηση (υπό τον πρόεδρο Γιώργο Βασιλακόπουλο) στη θέση της και μένει να φανεί για πόσο καιρό θα ισχύει το νόημα μιας παροιμιώδους έκφρασης.

Υπέρ της προσωρινής διοίκησης παρενέβη ο νομικός Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος μίλησε χθες στο “Metropolis 95.5” και είπε μεταξύ άλλων: "Εγώ σε αυτή την υπόθεση έκανα κύρια παρέμβαση εκ μέρους του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Αυτοί που αντιδικούν με την πλευρά Βασιλακόπουλου νόμιζαν πως πρέπει να γίνουν εκλογές μέχρι τις 31/5 και επειδή το κράτος εμπόδισε τις εκλογές νόμιζαν πως η θητεία έχει λήξει. Το ότι δεν έγιναν εκλογές δεν είναι ευθύνη του Βασιλακόπουλου, αλλά των λοιμοξιολόγων. Ο Βασιλακόπουλος δεν θα είναι στο μέλλον στην ΕΟΚ γιατί δεν μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές. Ο Παναθηναϊκός τηρεί τις παραδόσεις του και δεν μπορεί να ξεχνάει πως ήταν αθλητής και παράγοντας του Συλλόγου. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να αφήσει έτσι εύκολα να κερδίσει ο Φασούλας, γιατί ο Ολυμπιακός θα ήταν παντοδύναμος”.
Ο Φάνης Χριστοδούλου δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις αυτές, μιλώντας εκ μέρους της παράταξης "Πρώτα το μπάσκετ" του Παναγιώτη Φασούλα.

"Ένιωσα κατάπληξη και λυπάμαι πολύ γι’ αυτά που είπε ο κ. Μπαλτάκος διότι εκθέτουν τον ίδιο και προσβάλλουν έναν μεγάλο σύλλογο του οποίου φόρεσα τη φανέλα και τον υποστηρίζω από μικρό παιδί", σχολίασε ο "Μπέμπης" και συνέχισε: "Είναι γελοίο και ντροπιαστικό να πιστεύει κάποιος ότι άνθρωποι με την ηλικία και τη διαδρομή μας στο μπάσκετ βαλθήκαμε ξαφνικά να κηρύξουμε πόλεμο εναντίον του Παναθηναϊκού και να αβαντάρουμε τάχα τον Ολυμπιακό. Ο ρόλος της ΕΟΚ δεν είναι να ευνοεί ή να αδικεί ένα σωματείο που μάλιστα είναι ανώνυμη εταιρεία, αλλά να φροντίζει για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού μπάσκετ, τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων που έχει υπό την αιγίδα της και την πρόοδο των εθνικών ομάδων".

Και συμπλήρωσε ο παλαίμαχος διεθνής φόργουορντ της Δάφνης, του Πανιωνίου και του Παναθηναϊκού: "Σε ό,τι αφορά το θέμα της διαιτησίας εμείς ως υποψήφια παράταξη έχουμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι οι διαιτητές είναι μισθωτοί οι οποίοι ασφαλώς πρέπει να ελέγχονται, να αξιολογούνται και αναλόγως με την απόδοση τους, να προάγονται ή να υποβιβάζονται. Οι διαιτητές οφείλουν να είναι δίκαιοι και να εκπροσωπούν τον εαυτό τους και κανέναν άλλον".

Και κατέληξε ο Φάνης Χριστοδούλου: "Οι δηλώσεις του κυρίου Μπαλτάκου είναι προσβλητικές για όλο το ελληνικό μπάσκετ και κυρίως για τον Παναθηναϊκό. Έχει άραγε ένας τόσο μεγάλος σύλλογος ανάγκη από την υποστήριξη της διοίκησης της ΕΟΚ για να κατακτά τίτλους; Εμείς, όπως ορίζουν άλλωστε το όνομα της παράταξης και το σύνθημα μας, βάζουμε πρώτα το μπάσκετ και όχι τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα".

ΠΗΓΗ: SPORT24

Υποστήριξη: SilkTech