Εύβοια: «Πέσαμε πάνω του πέντε γιατροί, του δώσαμε 32 φάρμακα, αλλά είχε χάσει τη μάχη», λέει γιατρός για τον 13χρονο

Σάββατο, Ιούνιος 25, 2022 - 11:39πμ
τραγωδια

Σοκαρισμένοι από τον αιφνίδιο θάνατο ενός 13χρονου ποδοσφαιριστή από την Καλλιθέα είναι η οικογένειά του και οι φίλοι του, οι οποίοι τον είδαν να λιποθυμάει καθώς έτρεχε να πιάσει την μπάλα στο γήπεδο, σε αγώνα ποδοσφαίρου στο Γυμνό της Ερέτριας, την Παρασκευή το μεσημέρι.

Ο κ. Ζέρβας είναι ένας από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας του Αλιβερίου που έτρεξε να βοηθήσει και να διασωληνώσει μαζί με τους συναδέλφους τον άτυχο 13χρονο, περιγράφει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να σώσουν το παιδί.

«Μόλις ειδοποιηθήκαμε για τη μεταφορά του παιδιού στο Κέντρο Υγείας και την κρίσιμη κατάστασή του, τρέξαμε όλοι οι γιατροί για να τον σώσουμε .Ήμασταν πέντε γιατροί πάνω από το κεφάλι του, επί μία ώρα του κάναμε ΚΑΡΠΑ μήπως και επανέλθει αλλά δυστυχώς το παιδί δεν αντιδρούσε. Του δώσαμε 32 φάρμακα και τον διασωληνώσαμε αλλά το παιδί είχε ήδη χάσει τη μάχη για τη ζωή» λέει ο κ.Ζέρβας .

Ο άτυχος 13χρονος συμμετείχε σε τουρνουά ποδοσφαίρου μεταξύ παιδικών ομάδων στο Γυμνό της Ερέτριας. Κάποια στιγμή καθώς έτρεχε να πιάσει την μπάλα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, το παιδί έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε λιπόθυμο στο γήπεδο, προκαλώντας πανικό σε συμπαίκτες, προπονητές, γονείς και φιλάθλους.

Στο γήπεδο υπήρχε απινιδωτής και αμέσως δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Το παιδί διασωληνώθηκε, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή. Δυστυχώς, όμως, δεν τα κατάφερε.Η ιατροδικαστική έκθεση θα δείξει τα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού ενώ έρευνα θα γίνει για να διαπιστωθεί εάν τηρούνταν στο γήπεδο τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των αθλητών.

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ενας 13χρονος ποδοσφαιριστής έφυγε από τη ζωή στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου. Ο 13χρονος είχε πέσει λιπόθυμος κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα.

Ανείπωτη θλίψη επικρατεί στο Γυμνό Ευβοίας. Ένας 14χρονος που συμμετείχε σε τουρνουά ποδοσφαίρου της περιοχής, έφυγε από τη ζωή στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, βυθίζοντας σε θλίψη την τοπική κοινωνία.

Ο 13χρονος, νωρίτερα κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα έπεσε στο έδαφος λιπόθυμος με το ιατρικό επιτελείο να του δίνει τις πρώτες βοήθειες και να κάνει χρήση απινιδωτή, προκειμένου να τον επαναφέρουν.

Άμεση ήταν η μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, όπου παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών εξέπνευσε, σκορπίζοντας θλίψη στους οικείους του.

Αναμένεται νεκροψία για τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Με μία ανάρτηση που ραγίζει καρδιές, ο ΠΑΟ ΡΟΥΦ, αποχαιρέτησε τον 13χρονο ποδοσφαιριστή που άφησε την τελευταία του πνοή χθες, αφού κατέρρευσε κατά τη διάρκεια αγώνα στην Ερέτρια.
«Αγόρι μου γλυκό, Γιαννάκη μας, παιδί μας, με βαριά θλίψη ανακοινώνουμε ότι έφυγες από κοντά μας», αναφέρεται για την ανείπωτη τραγωδία στην ανάρτηση της ομάδας στην οποία ανήκε ο μικρός.
«Αγόρι μου γλυκό, Γιαννάκη μας, παιδί μας, με βαριά θλίψη ανακοινώνουμε ότι έφυγες από κοντά μας.
Στις 24/6 ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ποδοσφαιριστής των ακαδημιών μας στην Κ 14 έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων βυθίζοντας την οικογένεια του και το σωματείο μας
ΠΑΟ ΡΟΥΦ σε απέραντη θλίψη.
Οι γιατροί του γηπέδου και ιδιαίτερα η ομάδα των γιατρών στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ έκαναν τα αδύνατα δυνατά χωρίς να καταφέρουν να επαναφέρουν τον άτυχο Γιάννη.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του»

Υποστήριξη: SilkTech