Το ευχαριστώ των Πατρινών σωματείων για την κρατική επιχορήγηση

Τετάρτη, Δεκέμβριος 23, 2020 - 9:32μμ

Τα ερασιτεχνικά σωματεία τα οποία περιλαμβάνονται στο μητρώο των επίσημων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έλαβαν την επιχορήγηση ειδικού σκοπού λόγω της πανδημίας μετά από ενέργειες του υφυπουργείου Αθλητισμού μεταξύ άλλων. Οι σύλλογοι ένας – ένας ευχαρίστησαν για τα ποσά που έλαβαν με τους Πατρινούς να ακολουθούν το Πανελλαδικό παράδειγμα.

ΝΟΠ

Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών θα ήθελε να εκφράσει ευχαριστίες στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη καθώς και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την έμπρακτη στήριξη προς τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία μέσω της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης. Να σημειώσουμε ότι η ενίσχυση αυτή είναι η πρώτη επιχορήγηση που δίνεται από την πολιτεία μετά από πολλά χρόνια και αποτελεί μια πολύ σημαντική βοήθεια για να ανταπεξέλθουμε στις σοβαρές δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πανδημία. Ταυτόχρονα θέλουμε να χαιρετήσουμε και τον τρόπο διάθεσης της ενίσχυσης μέσω του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, γεγονός που προσδίδει απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία. Το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων (να σημειώσουμε οτι ο ΝΟΠ έχει εγγραφεί με επιτυχία στα αθλήματα της κολύμβησης, υδατοσφαίρισης και ιστιοπλοΐας) είναι μια σημαντική πρωτοβουλία του υπουργού, η οποία και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, καθώς θεωρούμε ότι θα βάλει μια τάξη και θα βοηθήσει να ξεπεραστούν οι παθογένειες του παρελθόντος.

Όλοι μαζί πρέπει να συνεργαστούμε και όταν με το καλό ξεπεράσουμε την πολύ δύσκολη συγκυρία, να βρεθούμε ξανά στις πισίνες αλλά και σε όλους τους αθλητικούς χώρους και να ευεργετηθούμε από τα οφέλη του αθλητισμού.

ΝΕΠ

Η ΝΕΠ αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς την Πολιτεία και προς τον υπουργό Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη για την έκτακτη επιχορήγηση που έλαβε από το Κράτος, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και του lockdown σε πρωταθλήματα, προπονήσεις και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η ΝΕΠ, με τα 5 συνολικά τμήματα που διαθέτει (πόλο, κολύμβηση, μπάσκετ, μπάντμιντον, σκάκι, συν το υπό αθλητική αναγνώριση τμήμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης), υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να κρατάει ψηλά την σημαία του Αθλητισμού στην περιοχή μας παρά τη δύσκολη συγκυρία.

ΠΟΠ

«Με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. του Π.Ο.Πατρών αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στην πολιτεία αλλά και σε εσάς προσωπικά για την πρωτοβουλία σας, επιχορήγηση ειδικού σκοπού, να στηρίξει μετά από πολλά χρόνια τα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την κοινωνία αλλά και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ειδικότερα.

Η επιχορήγηση αυτή για πρώτη φορά μετά το 2011 με την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης, είναι πολύ σημαντική για τον Όμιλό μας αλλά και για όλα τα σωματεία, δηλώνει δε το ενδιαφέρον και την στήριξη της πολιτείας για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Είμαστε το πρώτο σωματείο από το άθλημα της ποδηλασίας που ολοκληρώσαμε την εγγραφή μας στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» την 4 Ιουνίου 2020. Αυτό μας κάνει υπερήφανους που ανταποκριθήκαμε άμεσα στην σπουδαία αυτή μεταρρύθμιση για τον αθλητισμό.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε πρώτα και κύρια γρήγορα η Χώρα αλλά και όλη η ανθρωπότητα να μπει στην κανονικότητα, η πρωτοβουλία δε αυτή να συνεχιστεί και να καθιερωθεί και για τα επόμενα χρόνια, πάντα στο μέτρο του δυνατού, στις δύσκολες μέρες που θα αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον». 

ΠΓΕ

«Ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός, το «κύτταρο» της αθλητικής κοινότητας ύστερα από αρκετά χρόνια έλαβε οικονομική ενίσχυση ειδικού σκοπού.

Η διαδικασία με την οποία αναρτήθηκαν τα ποσά που έλαβε το κάθε Σωματείο για τα αθλήματα που καλλιεργεί, ήταν νόμιμη και με πλήρης διαφάνεια, γεγονός που μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον.

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της εκκαθάρισης του μητρώου, που θα βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις παθογένειες του παρελθόντος».

Υποστήριξη: SilkTech