Εξελίξεις στον ΝΟΠ για το κολυμβητήριό του

Τετάρτη, Μάρτιος 14, 2018 - 12:31μμ

Σημαντική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του ΝΟΠ με την προγραμματισμένη επίσκεψη εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ελαβαν μέρος η δημοτική σύμβουλος και εκπρόσωπος της «ΡΑΠ – Ανθρώπινη πόλη» Ουρανία Μπίρμπα μαζί με το στέλεχος της παράταξης τον μηχανικό και ιστιοπλόο Κώστα Μαλαμή καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος γιατρός Ανδρέας Παναγιωτόπουλος εκπρόσωπος της παράταξης των «Αγωνιζόμενων Πολιτών». Εκ μέρους της διοίκησης του ΝΟΠ παραβρεθήκαν ο πρόεδρος Πέτρος Καθρέπτας, ο γενικός γραμματέας Τάκης Καλοκαιρινός και ο σύμβουλος και μέλος του ΝΟΠ αρχιτέκτονας Κώστας Καλογερόπουλος.
Στόχος της συνάντησης ήταν η έμπρακτη έκφραση στήριξης στο θέμα της μόνιμης εκχώρησης του χώρου των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου στον δικαιούχο ΝΟΠ, καθώς και η προπαρασκευή της επικείμενης συνάντησης αντιπροσωπίας του ΝΟΠ, με την αρμόδια υφυπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.
Οι θετικές εξελίξεις με την ανάδειξη του θέματος και την υποστήριξη από τον τύπο και τους πολιτικούς της πόλης του δικαίου αιτήματος του ΝΟΠ, είναι αποτέλεσμα σειράς ενεργειών το τελευταίο διάστημα. Να υπενθυμίσουμε ότι το ΔΣ του ΝΟΠ είχε αναθέσει (στις 2/2) στον δημοτικό σύμβουλο και μέλος του Ομίλου, Νίκο Τζανάκο να επιδώσει επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τις θέσεις του ΝΟΠ για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου. Στην Γενική Συνέλευση του ΝΟΠ στις 26/02 η παρέμβαση και παρουσίαση του θέματος από τον Νίκο Τζανάκο έδωσε δυνατότητα για εκτενή ενημέρωση των μελών του Ομίλου, τα οποία με ομόφωνη απόφαση ζήτησαν την δρομολόγηση άμεσα, συνάντησης αντιπροσωπίας του ΝΟΠ με την αρμόδια υφυπουργό οικονομικών Παπανάτσιου. Ακολούθησαν πολλά δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο που προέτρεπαν την ανάληψη πρωτοβουλιών από την πατρινή κοινωνία για την επίλυση του θέματος του ΝΟΠ, όπου κυριάρχησε η κατάθεση σχετικής επερώτησης στην Βουλή, του βουλευτή Αχαϊας και μέλους του ΝΟΠ, Ιάσωνα Φωτήλα.
Η επιστολή προς την υφυπουργό οικονομικών για καθορισμό συνάντησης έχει σταλεί τις 27/02 και η πρόσφατη συνεργασία με τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων, είχε στόχο την προετοιμασία αυτής της συνάντησης, καθώς η Ουρανίς Μπίρμπα ευγενικά προσφέρθηκε να συμβάλει στην επιτυχία της συνάντησης στην Αθήνα.

Υποστήριξη: SilkTech