Εξαιρετικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδηλασίας Τρεντίνο ο «πατρινός» Λουκάς Καταπόδης

Τρίτη, Ιούλιος 10, 2018 - 2:49πμ

Εξαιρετική παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδηλασίας του Τρεντίνο είχε ο «πατρινός» Λουκάς Καταπόδης. Ο κορυφαίος ποδηλάτης ζει και προπονείται τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας. Το παγκόσμιο κύπελλο του Τρέντο αποτελεί τον δυσκολότερο αγώνα της σειράς GranFondo World Series.

Το πλήθος των συμμετοχών που αγγίζει τους 4.000 αθλητές σε όλες τις κατηγορίες, το μεγάλο υψόμετρο στους Δολομίτες αλλά και το σύνολο των 4.000 υψομετρικών που περιλαμβάνει ο αγώνας των 140Km, το καθιστά ιδιαίτερα απαιτητικό για την διεκδίκηση της νίκης.

«Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την επίδοσή μου στον αγώνα αυτό, σε σχέση με το στάδιο της προετοιμασίας που βρίσκομαι και χαίρομαι που τον είχα εντάξει στον αγωνιστικό μου πλάνο, διότι το όφελός του θα είναι σημαντικό για την περαιτέρω αύξηση της επίδοσής μου», τόνισε ο Καταπόδης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κορυφαίος ποδηλάτης αγωνίστηκε για 4h53' με μέση ταχύτητα 28.5km/h και 287w NP. Στα ανεπίσημα αποτελέσματα η επίδοση αυτή τον κατατάσσει σύμφωνα με το real time, στην 6η θέση σε σύνολο 380 αθλητών με 15'' από την 3η θέση, ενώ σύμφωνα με το race time κατατάσσεται στην 3η θέση.

Ακόμα επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν ανεβάσει οι Ιταλοί στην ιστοσελίδα τους και σίγουρα αποτελεί ένα παράδοξο φαινόμενο. Όλο αυτό το μπέρδεμα ξεκίνησε επειδή οι διοργανωτές δεν έδωσαν μία ταυτόχρονη εκκίνησή σε όλες τις κατηγορίες άλλα ούτε και με διαφορά χρόνου όπως συνηθίζεται.

Πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές εκκινήσεις την μία κατηγορία μετά την αλλά ανά 30'' περίπου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλές πτώσεις μέσα στο κεντρικό λιθόστρωτο του Τρέντου, διότι προσπαθούσαν αθλητές των πίσω κατηγοριών να αναμιχθούν με τους αθλητές των εμπρόσθιων κατηγοριών χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

«Το σίγουρο είναι ότι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήμουν αποσπασμένος σε ένα γκρουπ στο οποίο υπήρχαν άλλοι δύο μόνο αθλητές της κατηγορίας, οι οποίοι κατάφεραν και αποσπάστηκαν από εμένα στα τελευταία 5km του αγώνα χτίζοντας μία διαφορά περίπου στο ένα λεπτό.

Το απόλυτα φυσικό θα ήταν ότι αν είχα άλλους 3 αθλητές μπροστά μου στα 15''-18'' και με δεδομένο τις έντονες κλίσεις που υπήρχαν θα τους έβλεπα. Ωστόσο δεν θεωρώ ότι έγινε κάτι σκόπιμα, αλλά κάποιο μπέρδεμα με τα ηλεκτρονικά τσιπάκια.

Το σημαντικότερο όλων είναι, ότι για εμένα αυτός ο αγώνας ήταν τόσο έντονος που μου προκάλεσε την υπέρβαση των δυνάμεών μου και αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την εξέλιξη της προετοιμασίας μου», συνέχισε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Υποστήριξη: SilkTech