Έτοιμοι να γράψουν ιστορία οι Νέοι της Παναχαϊκής

Σάββατο, Απρίλιος 6, 2019 - 7:31πμ

Έτοιμοι για τον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος της Football League είναι οι Νέοι της Παναχαϊκής. Οι «κοκκινόμαυροι» υποδέχονται την Κέρκυρα (13:00) σε μονό νοκ άουτ ημιτελικό στο γήπεδο της Αγυιάς.

Η πολύ ταλαντούχα φουρνιά της Παναχαϊκής κατάφερε να ολοκληρώσει τον Α’ γύρο του πρωταθλήματος αήττητη με 10 νίκες και 4 ισοπαλίες, σε 14 αγώνες, εξασφαλίζοντας έτσι την πρωτιά στο Νότιο Όμιλο και την πρόκρισή της στα ημιτελικά.

Εκεί θα συναντήσει τον δεύτερο του Βόρειου Ομίλου, Κέρκυρα, σε μονά παιχνίδια στις έδρες των πρώτων. Ο άλλος ημιτελικός διεξάγεται στη Μίκρα, όπου ο πρώτος του Βόρειου Ομίλου, Ηρακλής φιλοξενεί τον Εργοτέλη.

Ο τελικός θα είναι κι αυτός μονός σε ουδέτερη έδρα, με τους «κοκκινόμαυρους» να διεκδικούν σήμερα τις «δάφνες» από τη μεγάλη ομάδα και μια σπουδαία διάκριση.

Η είσοδος στην αναμέτρηση είναι ελεύθερη, με τον κόσμο να τοποθετείται στην σκεπαστή εξέδρα του γηπέδου της Αγυιάς.

Σε περίπτωση ισοπαλίες, ο σημερινός ημιτελικός, οδηγείται στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι.

Οι "κοκκινόμαυροι" έκαναν της τελευταία τους προπόνηση την Παρασκευή στο γήπεδο της Αγυιάς υπό τις οδηγίες του Μάκη Παρασκευόπουλου και του συνεργάτη του Τάσου Γιαλουρή.

Το προπονητικό επιτελείο δεν έχει βγάλει την αποστολή, κάτι που θα γίνει πριν το παιχνίδι, επομένως όλοι οι ποδοσφαιριστές θα βρίσκονται στο γήπεδο.

 17 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, στάδιο, γρασίδι και υπαίθριες δραστηριότητες

Οι ποδοσφαιριστές που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα από την τεχνική ηγεσία είναι οι εξής:

Μικές, Αγριμάκης, Λιμάτσι, Βαρσαμίδης, Βασιλικόπουλος, Βασιλόπουλος, Γερογιάννης, Ηρακλέους, Καλαμπόκας, Καρμακόλιας, Κ. Κοντός, Δ. Κοντός, Λαζανάς, Μακρής, Μαχαίρας, Οικονομόπουλος, Β. Παπαγεωργίου, Ι. Παπαγεωργίου, Πατρώνης, Σταθόπουλος, Τσεκούρας, Τσότρας, Παπασπυρόπουλος. Τραυματίες είναι και δεν υπολογίζονται για το ματς με την Κέρκυρα οι Σταυρόπουλος, Λιάπης και Μικές.

Με αφορμή τον συγκεκριμένο αγώνα, ο αρχηγός της ομάδας Βασίλης Παπαγεωργίου και ο Χρήστος Τσότρας μίλησαν στους εκπροσώπους του τύπου που βρέθηκαν στην τελευταία προπόνηση.

Ο Βασίλης Παπαγεωργίου δήλωσε:

"Η ομάδα είναι πανέτοιμη για το αυριανό παιχνίδι. Η ψυχολογία μας είναι αρκετά καλή. Το σημαντικότερο για εμάς είναι ότι σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς έχουμε διατηρήσει την παρέα μας, είμαστε παιδιά τα οποία προέρχονται από διαφορετικούς νομούς κάποια, αλλά παρόλα αυτά καταφέραμε να έχουμε ομοιογένεια, έτσι ώστε καθημερινά να δουλεύουμε και να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι για αυτά τα ματς.

Μακάρι ο κόσμος να ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας και καιρού επιτρέποντος να είναι αρκετός. Όσον αφορά την ομάδα της Κέρκυρας, έχουμε δει ένα βίντεο και γνωρίζουμε τις αδυναμίες τους, όπως φαντάζομαι το ίδιο θα έκαναν και εκείνοι για εμάς.

Ωστόσο, εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι στο δικό μας πλάνο και πιστεύω να πετύχουμε το στόχο μας. Δεν μπορώ να μπω ότι είμαστε σούπερ, όπως δεν είναι και αυτοί, όμως είμαστε αήττητοι, πιστεύουμε στους εαυτούς μας και φυσικά είμαστε από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας, άρα οφείλουμε να πιστεύουμε στη νίκη και να θέλουμε να καθορίσουμε εμείς την έκβαση του ματς".

 5 άτομα, άτομα κάνουν σπορ και υπαίθριες δραστηριότητες

Ο Χρήστος Τσότρας δήλωσε:

"Το αυριανό ματς είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όλους μας. Όλη τη χρονιά προσπαθούμε να πετύχουμε, σε αυτά τα παιχνίδια που έχουν απομείνει. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με ψυχή και αύριο δεν υπάρχει το εγώ, αλλά το εμείς.

Πιστεύω να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό που είναι η νίκη. Όταν ξεκίνησε η χρονιά, υπήρχε στην άκρη του μυαλού μας, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στην αρχή το σκεφτόμασταν λιγότερο, αλλά όσο πέρναγε ο καιρός βλέπαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και θα μπορούσαμε να φτάσουμε έως εδώ.

Όλο αυτό το καιρό παλεύουμε με το θέλω μας και τα πιστεύω μας για να φτάσουμε έως εδώ. Στο αυριανό ματς παίζει όλη η Παναχαϊκή, όλη η Πάτρα και θέλουμε στήριξη γιατί ανήκουμε και εμείς σε αυτή την ομάδα. Αν έρθει η νίκη θα χαρούμε όλοι μαζί".

Υποστήριξη: SilkTech