Εσπερος 2004- Μαρίνα Πετροπούλου: "Διαμάντι" ήθους και αγωνιστικότητας

Πέμπτη, Ιανουάριος 26, 2023 - 5:00μμ
Η αγωνιστική της ταυτότητα

Ο Έσπερος 2004, μέσα από το προφίλ του στο facebook, συνεχίζει τα αφιερώματα στις αθλήτριες που άφησαν χαραγμένο το στίγμα τους, τόσο στο σύλλογο όσο και στον Πατραϊκό αθλητισμό. Σείρα έχει η Μαρίνα Πετροπούλου.

"Το να κάνεις ένα αντικειμενικό αφιέρωμα στην Μαρίνα Πετροπούλου είναι πολύ δύσκολο. Και αυτό γιατί δεν είναι μόνο δύσκολο να περιγράψεις το αθλητικό ταλέντο της, αλλά και γιατί είναι εξίσου δύσκολο να κοσμήσεις με επίθετα το χαρακτήρα της. Όταν περιγράφουμε τη Μαρίνα οφείλουμε πάντοτε να τονίζουμε στην περίπτωση της τι είδους διαμάντια σμιλεύει ο αθλητισμός πέρα των αθλητικών ιδιοτήτων. Παρόλα αυτά αξίζει να κάνουμε την προσπάθεια.
Η Μαρίνα υπήρξε και αυτή μέλος της δεύτερης εκπληκτικής τριάδας κοριτσιών (μαζί με Αλαμπασύνη και Ρεμπούτσικα) που διέπρεψε υπό τις οδηγίες και καθοδήγηση του Ντίνου Κουβαρά. Η πρώτη της επαφή με το στίβο και δη με το στάδιο έμελλε για την ίδια και τον αθλητισμό να είναι η μοιραία. Καθώς η ίδια αθλείτο στο χώρο, το μάτι του μελλοντικού προπονητής της έπεσε πάνω της τυχαία και αμέσως διέκρινε το πηγαίο ταλέντο της. Ζήτησε άμεσα από τους γονείς της να την εγγράψουν στο σύλλογο και παρά τις αρχικές αντιρρήσεις της εντάχτηκε στην ομάδα.
Αυτό που είδε με την πρώτη ματιά ο Ντινος Κουβαράς επιβεβαιώθηκε άμεσα. Η Μαρίνα από τους πρώτους αγώνες ξεχώρισε και γρήγορα στις αγωνιστικές κατηγορίες κατέκτησε εγχώριως τα πάντα. Ήταν πρωταθλήτρια στην κατηγορία Κ-16 και Κ-18, τόσο στον ανώμαλο όσο και στην πίστα. Το κύριο αγώνισμά της αρχικά ήταν τα 2000μ και εν συνεχεία τα 3000μ. Οι διακρίσεις την έφεραν στην εθνική ομάδα όπου και εκεί διακρίθηκε με μία 4η θέση σε βαλκανικούς αγώνες. Η μία νίκη διαδεχόταν την άλλη ενώ ήταν ανταγωνιστική και στις κατηγορίες των ανώτερων ηλικιών. Δυστυχώς ένα σοβαρός τραυματισμός εκεί δε θα τις επιτρέψει να συνεχίσει, καθορίζοντας τη πορεία της στον αθλητισμό.
Η αγωνιστική ταυτότητα της Μαρίνας ήταν πάντοτε εφάμιλλη με το χαρακτήρα της ως μία από τις πιο αγαπητές φιγούρες του πατραϊκού στίβου. Είναι χαρακτηριστικό πως ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, με προσωπικό του σημείωμα ευχήθηκε τη γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή της στο στίβο. Η Μαρίνα δεν ξεχώριζε μόνο το για το πάθος, το ζήλο και την επιμονή της, αλλά παράλληλα για την ευγένεια της, την άμιλλα, τη ζεστασιά και τη φιλικότητα που τη διέκριναν μόλις τη γνώριζες. Έναν ευχάριστο, γλυκό και προσηνή χαρακτήρα που δενόταν άψογα με το αθλητικό της ταλέντο. Οι ίδιες οι επιτυχίες της όχι απλώς δεν την άλλαξαν, κάθε άλλο, ενίσχυσαν αυτή τη προσωπικότητα προς ανώτερο επίπεδο.
Η Μαρίνα σχεδόν όπως όλοι οι αθλητές του συλλόγου μας, δεν έμεινε μόνο στις αγωνιστικές επιτυχίες. Μετέτρεψε όλη αυτή την εμπειρία προς όφελος της σε οτιδήποτε στη ζωή της. Γι αυτό και υπήρξε παράλληλα άριστη μαθήτρια και έτσι αμείφθηκε με την εισαγωγή της στην φιλολογία. Αποφοίτησε, αλλά το δέσιμο με τον αθλητισμό δεν την άφησε για πολύ καιρό μακριά. Έτσι αποφάσισε να τον ακολουθήσει και επαγγελματικά για να γίνει σήμερα μια εκ των κορυφαίων γυμναστών στους αθλητικούς χώρους της Αθήνας!

May be an image of 3 people and people standing

May be an image of text

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα

May be an image of 2 people

May be an image of 5 people

Υποστήριξη: SilkTech