Έρικα Μπάρμπον: «Ανυπομονώ να έρθω στην Πάτρα»

Σάββατο, Ιούλιος 27, 2019 - 8:50πμ

«Ανυπομονώ να έρθω στην Πάτρα για τους Αγώνες. Είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφθώ την πόλη, αλλά έχω ακούσει τόσα πολλά και είμαι σίγουρη ότι θα τη λατρέψω». Δεν κρατιέται η Έρικα Μπάρμπον, η 24χρονη Ιταλίδα πρωταθλήτρια της τεχνικής κολύμβησης, η οποία σάρωσε τα μετάλλια στους προηγούμενους αγώνες στην Πεσκάρα.

H Έρικα είναι ένα κορίτσι με πολλά όνειρα για το μέλλον. Σπουδάζει Φυσική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και ξεκίνησε την καριέρα της από τη συγχρονισμένη κολύμβηση.

«Διάλεξα την τεχνική κολύμβηση χάρη στον δίδυμο αδελφό μου, ο οποίος είναι κανονικός κολυμβητής και με έπεισε να κολυμπήσω ξανά, αφού είχα σταματήσει στη συγχρονισμένη. Έτσι, άρχισα για πλάκα την τεχνική κολύμβηση και στην πορεία έγινε κάτι σαν ναρκωτικό για μένα. Ήθελα να προπονούμαι ξανά και ξανά, να βελτιώνω τον εαυτό μου και να γίνομαι όλο και πιο δυνατή».

Ο σύντροφος της Έρικα είναι επίσης αθλητής της τεχνικής κολύμβησης και ελεύθερος δύτης. Η Ερικα κατάγεται από το Τρεβίζο, σπουδάζει στη Μπολόνια, αλλά μένει στη Μόντενα και ο λόγος είναι απλός: Καλοί άνθρωποι, καλοί φίλοι και ειδικά καλό φαγητό!

Δεν θα είναι η πρώτη της φορά στην Ελλάδα. «Το 2016 ήμουν στο Βόλο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και κατέκτησα ένα αργυρό μετάλλιο στα 200 μ. επιφάνεια και στα 50 μ. επιφάνεια». Εκεί η Έρικα, έκανε το νέο Ευρωπαϊκό ρεκόρ που είναι ακόμα δικό της! Φέτος, ήταν στα Γιάννινα, όπου συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το όνειρό της είναι να γίνει Sport Manager και να διοργανώνει αθλητικά γεγονότα. «Το όνειρό μου είναι να διοργανώσω τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Μιλάνο και στην Κορτίνα το 2026!».

 

 

Υποστήριξη: SilkTech