Επόμενη στάση Κλαϊπέντα-Μάχη τετράδας (19:00) κόντρα στη Νεπτούνας

Τρίτη, Νοέμβριος 13, 2018 - 12:40μμ

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Προμηθέα συνεχίζεται με την πατρινή ομάδα (που έχει πλέον συμπληρώσει μία εβδομάδα απουσίας από την Πάτρα, έχοντας διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα ταξιδεύοντας σε Στρασβούργο, Ρέθυμνο και τώρα Λιθουανία, μέσω Δανίας) να βρίσκεται στον πιο μακρινό προορισμό της, την Κλάιπεντα της Λιοθυανίας. Στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του Basketball Champions League οι Πατρινοί θ’ αντιμετωπίσουν στις 7 το απόγευμα (live στο sportin.gr), την γηπεδούχο Νεπτούνας.

Το παιχνίδι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η Λιθουανική ομάδα, που είναι πολύ ισχυρή εντός έδρας (όπου έχει ήδη νικήσει Μπεσίκτας και Στρασβούργο), βρίσκεται αυτή την στιγμή στην 4η θέση (με 3-2) και σε περίπτωση νίκης του Προμηθέα η πατρινή ομάδα θα έχει κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την περόκρισή της στους «16» του BCL.

Η αποστολή της πατρινής ομάδας βρίσκεται από χθες στην Λιθουανία και είχε και την ευκαιρία να προπονηθεί στην Švyturio arena, όπου θα γίνει το βράδυ ο αγώνας. Ο Μάκης Γιατράς, που θα στερηθεί -και πάλι- τις υπηρεσίες των Hall και Έλλις έχει στην διάθεσή του τους:

Λίποβι, Γκίκα, Τσαϊρέλη, Γερομιχαλό, Κασελάκη, Σαλούστρο, Κατσίβελη, Μέιερ, Μπράουν, Παρκς Sr, Λαναρά και Μαντζούκα. Αυτό θα είναι το 4ο παιχνίδι του Προμηθέα σε 8 ημέρες και 13ο στις 40 ημέρες που διανύουμε από την έναρξη της σεζόν.

Όπως δήλωσε και ο προπονητής του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς, μετά την μεγάλη νίκη στο Ρέθυμνο: «Έχουμε Γολγοθά μπροστά μας, ενώ ξέχωρα από τα δύσκολα ματς, έχουμε 4 σερί εκτός έδρας.

Νομίζω πως αν δίναμε στον χειρότερο εχθρό μας να μας φτιάξει το πρόγραμμα δε θα το έκανε έτσι. Συνεχίζουμε, δείχνουμε δύναμη. Σημαντικό είναι ότι η ομάδα μαζί χάνει και μαζί κερδίζει».

H 3η του Λιθουανικού Πρωταθλήματος, BC Neptūnas εδρεύει στην Κλάιπεντα (Klaipėda) της Λιθουανίας. Ιδρύθηκε το 1962 ως BC Maistas κι άλλαξε την ονομασία της σε BC Neptūnas το 1964 από τον Νεπτούνους, θεό του νερού και της θάλασσας κατά τη ρωμαϊκή μυθολογία, αντίστοιχο του ελληνικού θεού Ποσειδώνα.

Αγωνίζεται με χρώματα το μπλε και το άσπρο. Θα συμμετάσχει για 3η φορά στο BCL. Αποκλείστηκε στους 16 τόσο το 2017, όσο και το 2018.

H Νεπτούνας έχει αρχίσει εντυπωσιακά την σεζόν καθώς βρίσκεται στην κορυφή του Πρωταθλήματος της Λιθουανίας με 9 νίκες και 1 ήττα, έχοντας ήδη στο ενεργητικό τής 2 εντυπωσιακά διπλά επί της Ζαλγκίρις (85-70) και της Ρίτας (78-66).

Η 6η Αγωνιστική του Group D του BCL

H BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ του Group D του BCL

Υποστήριξη: SilkTech