ΕΠΟ: Υποχρεωτικός ο απινιδωτής σε κάθε γήπεδο, μετά τον θάνατο του 20χρονου στην Καρδίτσα

Τετάρτη, Ιανουάριος 18, 2023 - 10:26πμ
Η απόφαση

Η απόφαση πάρθηκε από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία συζήτησε το θέμα στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.
Ο απινιδωτής, λοιπόν, είναι πλέον απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε ένα γήπεδο να εξασφαλίσει άδεια για τη διεξαγωγή αγώνων, μετά την κατάρρευση του νεαρού ποδοσφαιριστή στην αναμέτρηση του Καραϊσκάκη Μαυρομματίου με τη Δόξα Αμπέλου. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ως αιτία θανάτου την ισχαιμία του μυοκαρδίου.
Ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου «Ο Καραϊσκάκης», Δημήτρης Γιώτης, μιλώντας στο Newsbomb.gr είχε σταθεί στην απουσία απινιδωτή στο γήπεδο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας, ήταν υγιέστατος. Το βασικό πρόβλημα ήταν ότι στο γήπεδο δεν υπήρχε απινιδωτής και κάποιος υπεύθυνος για να βοηθήσει το παιδί».
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη της συνεδρίαση έλαβε τις εξής αποφάσεις.
Η ΕΠΟ θα απευθύνει επιστολή στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με την οποία θα ζητά να ενημερωθούν όλοι οι Δήμοι που έχουν στην ιδιοκτησία τους γήπεδα ότι είναι υποχρεωτική η ύπαρξη απινιδωτή ως προϋπόθεση για την αδειοδότηση τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και στη σχετική ΚΥΑ.
Ο κ. Κατηκαρίδης Αλέξανδρος θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ομάδας Γυναικών».
Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό του 20χρονου Ηλία
Στο μεταξύ, στην Καρδίτσα προσπαθούν να βρουν απαντήσει στα πολλά και αναπάντητα ερωτήματα για τον ξαφνικό χαμό του 20χρονου. Ο γιατρός του αγώνα, αλλά και ένας συμπαίκτης του Ηλία Μπρέλλα, φοιτητής ιατρικής, προσπάθησαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, χωρίς αποτέλεσμα.
«Δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα έχει περάσει κανονικά από εξετάσεις... ένα παιδί πολύ δυνατό, πολύ δυνατός αθλητής... Μπήκε στις δώδεκα παρά πέντε στα αποδυτήρια, αλλάξαμε και μπήκαμε ξανά στο γήπεδο για τον αγώνα και 12:15 κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο. Χωρίς να έρθει σε επαφή με κανέναν. Ο πιο κοντινός παίκτης ήταν στα δύο μέτρα απ΄ αυτόν... έπεσε στο κενό...», περιγράφει σοκαρισμένος στην ΕΡΤ, ο προπονητής της ομάδας, Σάκης Παλάντζας.

Υποστήριξη: SilkTech