Επιβλητική νίκη η Εθνική Νέων Ανδρών * Βασικός ο Δίπλαρος

Πέμπτη, Δεκέμβριος 12, 2019 - 7:33μμ

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την υπεράσπιση του τίτλου του παγκόσμιου πρωταθλητή η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νέων Ανδρών, με βασικό τον πατρινό Μιχάλη Δίπλαρο.

Το συγκρότημα του Τεό Λοράντου επιβλήθηκε άνετα με 16-9 της Αυστραλίας και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρωτιά του ομίλου και την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου, αφού οι ομάδες που θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια (Βραζιλία, Νέα Ζηλανδία και Ουζμπεκιστάν) θεωρούνται υποδεέστερες.

Η ελληνική ομάδα είχε τα ηνία της αναμέτρησης από την αρχή και απέκτησε προβάδισμα δύο γκολ από την πρώτη κιόλας περίοδο έχοντας τους Γκιουβέτση, Παπαναστασίου, Νικολαΐδη και Κάκαρη σε μεγάλη ημέρα. Οι Έλληνες διεθνείς ανέβασαν προοδευτικά τη διαφορά μέχρι και τα επτά γκολ (14-7, 15-8) και το τελικό 16-9.

Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης ψηφίστηκε ο αρχηγός της Εθνικής, Αλέξανδρος Παπαναστασίου.
Πλέον η Εθνική μας αντιμετωπίζει αύριο (13/12) τη Νέα Ζηλανδία στις 12:30 ώρα Ελλάδας.

Ελλάδα – Αυστραλία 16-9 (3-1, 6-4, 3-2, 4-2)

Ελλάδα (Τεό Λοράντος): Δαλμάρας, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης 5, Νικολαΐδης 4, Παπαναστασίου 4, Κάκαρης 2, Ρομπόπουλος, Παπαγεωργίου, Δίπλαρος, Χαλυβόπουλος Αρ., Γωνιωτάκης 1, Μητράκης

Αυστραλία (Άντριου Γιαννίτσας): Χέτζις, Ρέκτορ 1, Μέρφι 1, Βος 1, Όμπερμαν 1, Γκίλφιδερ 1,Άνστεϊ, Νέγκους 3, Μπρους, Τέιλορ, Πουτ, Μπάιρνς 1, Μέις

Υποστήριξη: SilkTech