Επιτυχημένη παρουσία του Φειδιππίδη στον «Ηράκλειο Άθλο» - ΦΩΤΟ

Κυριακή, Οκτώβριος 20, 2019 - 11:50πμ

Πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 12-13 Οκτώβριου 2019 στο όρος Ερύμανθος του νομού Αχαΐας, στο μυθικό βουνό στο οποίο ο Ηρακλής σύμφωνα με την μυθολογία, πραγματοποίησε τον τέταρτο άθλο του, σκοτώνοντας τον Ερυμάνθειο κάπρο, αγώνες ορεινού τρεξίματος .

Εκεί πήραν μέρος σε όλα τα αγωνίσματα οι δρομείς του ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗ με σπουδαίες διακρίσεις. Αρχίζοντας από την μεγάλη διαδρομή των 48χλμ: Παντελής Σταθάτος και Δημοσθένης Τζανάκος πραγματικοί «Ηρακλήδες» ολοκλήρωσαν τον αγώνα μαζί σε 11:25’:49”. Στην συνέχεια στην διαδρομή των 21χλμ, τερμάτισε ο Ανδρέας Καναβός (5:00:42).

Στην διαδρομή των 9χλμ, εξίσου δύσκολη, ο Σταύρος Γιαννακόπουλος (με την υποστήριξη της PHARMA GROUP) τερμάτισε 2ος στην  γενική κατηγορία (1:05:32),o Βασίλης Ζάχαρης 2ος στην  κατηγορία του (1:11:59), ο Χρήστος Ράπτης 3ος στην  κατηγορία του (1:11:59), ο Σπύρος Μπάδας (1:32:38), και η Μαρία Καραγρηγόρη (1:57:07).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές ειδικά για φέτος μέσω των αγώνων  είχαν  σκοπό να ευαισθητοποιήσουν περισσότερους  ανθρώπους όσο αφορά  την προστασία των βιοτόπων των ελληνικών βουνών, «Τα βουνά εκπέμπουν S.O.S.!!!», και να μεταφέρουν τα κοινωνικά μηνύματα με την παρουσία των ΑΘΛΗΤΩΝ της ομάδας μπάσκετ «Ήφαιστος» με κινητικά προβλήματα, ότι όλοι μπορούμε να συμβάλουμε ο καθένας με τον τρόπο του και ότι ο εθελοντισμός δεν έχει ηλικία…Η απόδειξη;

Τα παιδιά εκτός από τον παιδικό αγώνα των 3,5χλμ συνέβαλαν με την εθελοντική τους προσφορά στον ανεφοδιασμό των αθλητών στους σταθμούς και δίνοντας το πολύτιμο μετάλλιο στους τερματίσαντες. Από το Δ.Σ. τους Σ.Μ.ΑΧ. Φειδιππίδη πολλά συγχαρητήρια σε όλους διαγωνιζόμενους και διοργανωτές.

Υποστήριξη: SilkTech