Επιτυχημένη η αιμοδοσία που διοργάνωσε το ΠΕΑΚ (φωτό)

Πέμπτη, Μάιος 28, 2020 - 10:01πμ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Πάτρα  στο πλαίσιο της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού το Σάββατο 23 Μαΐου στην Πάτρα.

Η δράση ήταν στα πλαίσια πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον Οργανισμό «Tο Χαμόγελο του Παιδιού» τα Τμήματα Αιμοδοσίας των Γενικών και Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων καθώς και Αθλητικούς Συλλόγους και Δήμους, Αθλητές, πολίτες και εκπροσώπους φορέων και θεσμών έδωσαν το «παρών» στις δράσεις αιμοδοσίας, συμμετέχοντας ενεργά και με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Συγκεκριμένα, τελευταίο  σταθμό για την πρώτη επίσκεψη του «Οδυσσέα» στην Πελοπόννησο, αποτέλεσε η πόλη της Πάτρας όπου σε συνεργασία με τη Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» και το Παμπελοποννησιακό Αθλητικό Κέντρο Πάτρας, φιλοξενήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δ. Τόφαλος». 

Τη δράση επισκέφθηκαν ο Αντιπρόεδρος του Π.Ε.Α.Κ, κ. Μιχάλης Κουρέτας, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κ. Γιάννης Καρβέλης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», κ. Ηλίας Θεοδωρόπουλος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος καθώς και τα μέλη της επιτροπής διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας, κ.κ. Γιώργος Ρόδης, Τάσος Χυσανθόπουλος και Κώστας Γεωργόπουλος, ο ιδιοκτήτης Κ.Α.Ε Προμηθέας, κ. Βαγγέλης Λιόλιος καθώς και ο Βουλευτής Αχαΐας, κ. Ιάσονας Φωτήλας. 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε όλους τους συμπράττοντες φορείς, τόσο για την υποστήριξη των εθελοντικών αιμοδοσιών που διεξήχθησαν, όσο και για τη συνεχή και ουσιαστική συνδρομή στην υλοποίηση των δράσεων του Οργανισμού που πραγματοποιούνται στις περιοχές. Θερμές ευχαριστίες εξέφρασε προς τους ανθρώπους των Τμημάτων Αιμοδοσίας για τη σημαντική τους συμβολή στην υλοποίηση των δράσεων, αλλά και τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, υποστηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την τεράστια προσπάθεια αλληλεγγύης και προσφοράς που επιτελείται την κρίσιμη αυτή περίοδο, ώστε να εξασφαλίσουν σε υψηλό επίπεδο τα αποθέματα αίματος. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του για την προστασία των παιδιών και των οικογενειών τους έχει ως βασική προτεραιότητα, εν μέσω και των τωρινών συνθηκών, κανένα παιδί με σοβαρό πρόβλημα Υγείας, ασθενείς με χρόνια νοσήματα όπως μεσογειακή αναιμία, νεφρική ανεπάρκεια, κακοήθη αιματολογικά νοσήματα, θύματα τροχαίων ατυχημάτων να μη μείνουν χωρίς αίμα. Στο πλαίσιο αυτό, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τους Δήμους και τα Δημόσια Νοσοκομεία, στηρίζει το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν την κρίσιμη αυτή περίοδο, ώστε να εξασφαλίσουν σε υψηλό επίπεδο τα αποθέματα αίματος. Καθόλη τη διάρκεια της διεξαγωγής των δράσεων μαζί με τη Κινητή Μονάδα του «Οδυσσέα», βρισκόταν υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη Μονάδα μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η συγκεκριμένη Δράση έχει ξεκινήσει από το 2002 και από το 2018 πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΟΠΑΠ.

Υποστήριξη: SilkTech