Επιτυχίες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μπάντμιντον για τους Πατρινούς Αθλητές

Πέμπτη, Φεβρουάριος 27, 2020 - 12:52μμ

Επέστρεψαν από το πανελλήνιο πρωτάθλημα Μπάντμιντον οι αθλητές και οι αθλήτριες της ΝΕΠ και του Απολλώνιου Πατρών. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων -παγκορασίδων (κάτω των 15 ετών) και  εφήβων - νεανίδων (κάτω των 19 ετών) πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 22-23/02 στο Λαύριο Αττικής.

Μετά από ένα πολύ δυνατό διήμερο στο κλειστό γυμναστήριο Λαυρίου, όπου αγωνίστηκαν περισσότεροι από 200 αθλητές Μπάντμιντον, οι αθλητές μας επέστρεψαν με πολλά χαμόγελα και μεγάλες επιτυχίες για άλλη μια χρονιά.

Από την Πάτρα και τους συλλόγους ΝΕΠ και Απολλώνιο Πατρών συμμετείχαν 8 αθλητές. Στην κατηγορία κάτω των 15 ετών συμμετείχαν οι αθλητές: Γαλάνης Στέφανος, Στηλιδιώτης Αριστοτέλης, Πανάρετος Βίκτωρας και Λιόλιου Αναστασία ενώ στην κατηγορία κάτω των 19 ετών συμμετείχαν οι Σωτηρόπουλος Άκης, Βαγενά Κωνσταντίνα, Βαγενάς Θανάσης και Στηλιδιώτη Βασιλεία.

Αποτελέσματα

Οι πατρινοί αθλητές απέδειξαν για άλλη μια φορά πως ανήκουν στους κορυφαίους αθλητές-τριες στην Ελλάδα, αφού στην κατηγορία u15 κατέκτησαν την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο μεικτό διπλό με τους Αριστοτέλη Στηλιδιώτη και Αναστασία Λιόλιου, ενώ στο απλό αγοριών ο Αριστοτέλης Στηλιδιώτης  αγωνίστηκε στον τελικό και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο ενώ την μεγάλη έκπληξη στο ίδιο αγώνισμα έκανε ο Γαλάνης Στέφανος όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο αν και ηλικιακά αγωνίζεται στην μικρότερη κατηγορία των u13.

Στην μεγαλύτερη κατηγορία των εφήβων – νεανίδων τα μετάλλια ήρθαν στο μεικτό διπλό όπου οι Βαγενάς Θανάσης και Στηλιδιώτη Βασιλεία κατέκτησαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Οι Σωτηρόπουλος Άκης και Βαγενά Κων/να αν και αγωνίστηκαν σε μεγαλύτερη κατηγορία έκανα πολύ καλές εμφανίσεις και πλασαρίστηκαν στους 8 καλύτερους αθλητές-αθλήτριες στα αγωνίσματά τους  και άφησαν  μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων (κάτω των 17 ετών) που θα πραγματοποιηθεί στο Σιδηρόκαστρο Σερρών 14-15 Μαρτίου.

Ο προπονητής της αποστολής, Κώστας Μπονέλης, δήλωσε πολύ χαρούμενος τόσο για τα αποτελέσματα όπου για άλλη μια φορά φέρνει το πατρινό Μπάντμιντον στον βάθρο όσο και για την προσπάθεια όλων των αθλητών μικρών και μεγάλων που συμμετείχαν.

Υποστήριξη: SilkTech