Επιτυχίες για το πατρινό στρατέγκο στην Ευρώπη

Δευτέρα, Δεκέμβριος 3, 2018 - 10:33πμ

Το Πατρινό και γενικότερα το Ελληνικό Stratego συνεχίζει να ξεχωρίζει! Στο European Team Tournament στις Βρυξέλλες(2/12/2018), οι ελληνικές συμμετοχές παρουσίασαν εξαιρετικό πρόσωπο με ένα χρυσό και δύο πολύ καλά πλασαρισματα.

Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε στο Four Points by Sheraton Hotel, και αποκόμισε αξιόλογες κριτικές και την οργάνωση και τον υψηλό βαθμό ανταγωνισμού.
Οι 9 Έλληνες παίκτες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και εντάχθηκαν στις κληρώσεις αγώνων ως Greece 1, Greece 2 και Greece 3.

 9 άτομα, περιλαμβάνεται ο Georgios Tripanagnostopoulos, άτομα κάθονται

Ο πρώτος γύρος ήταν η απόλυτη επιτυχία με νίκες των ομάδων μας με σχεδόν καθαρά σκορ. Η σπουδαιότερη εμφάνιση ανήκε στην Greece 3, που υπέταξε την Netherlands 1 με δύο νίκες και μία ήττα. Ο Χριστοδούλου είχε το πιο δύσκολο έργο απέναντι σε έναν τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και έχασε. Ο Δημακόπουλος με υποδειγματική στρατηγική κέρδισε τον Dennis Baas όπως και ο Κάλυμνος τον Kees de Vos.

Όμως η κληρωτίδα έφερε στον δεύτερο γύρο αντιμέτωπες τις Greece 1 και Greece 2. Στο τραπέζι 1, η εμπειρία του Σεκερτζη(G1) έγειρε τελικά τον αγώνα υπέρ του, έναντι του Τσιγκουνη(G2). Στο τραπέζι 2, ο Σαββανης(G2) με εξαιρετικό παιχνίδι απέσπασε ισοπαλία από τον πολυπειρο Πετρουλακη(G1), με τον τελευταίο να υπολογίζει σωστά τις πιθανότητες και να μην αφήνει περιθώρια για ρίσκα. Έτσι στο τραπέζι 3 αρκούσε μια ισοπαλία για την Greece 1. Ο Τρυπαναγνωστόπουλος(G2) αναζητώντας μόνο νίκη, δεν έμεινε στην ισοπαλία και παίρνοντας όλα τα δυνατά ρίσκα δεν κατάφερε τελικά να βρει τη σημαία του Αδαμάκη(G1). Έτσι η Greece 1 πέρασε αλώβητη από τον ελληνικό εμφύλιο. Η Greece 3, δεν κατάφερε να ξανακάνει την έκπληξη απέναντι τώρα στην England 1 και έχασε με δύο ήττες και μία ισοπαλία.

Στον τρίτο γύρο η Greece 1 παίζοντας ολοκληρωτικά νίκησε την Germany 2, θέτοντας τις βάσεις για την πρωτιά. Η Greece 2 έφερε ισοπαλία με την Netherlands 1, όπου μετά την νίκη του Τρυπαναγνωστοπούλου και την ήττα του Τσιγκουνη, ο Dennis Baas "πήρε" ισοπαλία από τον Σαββανη λόγω χρόνου, ενώ το πλεονέκτημα δύναμης ήταν στον Έλληνα παίκτη. Η Greece 3, έχασε στις λεπτομέρειες από την Belgium 1, με τον Κάλυμνο να έχει την μοναδική νίκη και τον Δημακόπουλο και Χριστοδούλου να μην τα καταφέρνουν οριακά.
Στον τέταρτο γύρο η Greece 1 δεν εμφάνισε το πρόσωπο που είχε ως ώρας στο τουρνουά, και αντιμετωπίζοντας την Germany 1, έχασε σχετικά εύκολα και στα τρία τραπέζια. Η Greece 2 από την άλλη νίκησε την Germany 2, όπου ξεχώρισε η νίκη του Τσιγκουνη σε μια δύσκολη αναμέτρηση. Ο Τρυπαναγνωστόπουλος κέρδισε εύκολα, ενώ ο Σαββανης έχασε εξαιτίας δικού του λάθους. Η Greece 3 δεν άφησε πολλά περιθώρια στην Belgium 3 και με νίκες του Καλύμνου και του Δημακοπούλου πήρε την νίκη. Ο Χριστοδούλου αντιμετώπισε πάλι τον πιο δύσκολο παίκτη και ενώ είχε κάνει πολύ καλό παιχνίδι έχοντας το πλεονέκτημα, έπαθε ένα καταστροφικό "μπλακ άουτ" και έχασε τελικά.

Στον τελευταίο γύρο εξαρχής φαινόταν πως θα υπάρξει ανατρεπτική εξέλιξη για τις πρώτες θέσεις με 6 ομάδες να διεκδικούν τα μετάλλια. Η Greece 1 κέρδισε την England 1, όπου στο τραπέζι 1 ο Σεκερτζης πολύ εύκολα νίκησε τον Ratcliffe Richard. Ο Πετρουλακης στο τραπέζι 2 δίδαξε ήθος με σπουδαίο fair play, νικώντας εν τέλη. Στο τραπέζι 3 αρκούσε η ισοπαλία κάτι που έκανε ο Αδαμακης χωρίς να κινδυνέψει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Η Greece 2 πήρε την νίκη από την Belgium 2. Ο Τσιγκουνης συνέχισε τα σπουδαία παιχνίδια με νίκη, όπως και ο Σαββανης. Ο Τρυπαναγνωστόπουλος στην τελευταία κίνηση με 50% πιθανότητες έχασε, αλλά αυτό δεν κόστισε τελικά. Η Greece 3, χωρίς να αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες έκλεισε με νίκη την παρουσία της στο τουρνουά.

Έτσι και με την επικράτηση της Netherlands 1 επί της Germany 1 στον τελευταίο γύρο, η Greece 1 έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή σε αυτό το συναρπαστικό τουρνουά πανηγυρίζοντας το ΧΡΥΣΟ ξανά! Η Greece 2, ισοβαθμοντας με τις τρεις επόμενες ομάδες(Germany 1, Netherlands 1 & England 1), δεν βρέθηκε στα μετάλλια καθώς μειονεκτουσε στο δεύτερο κριτήριο βαθμολόγησης.

 ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η Greece 3, πλασαριστηκε στην έκτη θέση και έτσι η Ελλάδα είχε τρεις ομάδες στις έξι πρώτες θέσεις!
Όλη η Ελληνική αποστολή, εμφανίστηκε πολύ καλά προετοιμασμένη και με σοβαρότητα ξεχώρισε ξανά σε μια ακόμη διεθνή διοργάνωση.

Greece 1
Σεκερτζης(Thessaloniki Club Stratego)
Πετρουλακης(Stratego Captains)
Αδαμακης(Athens Stratego Team)

Greece 2
Τσιγκουνης(Patras Stratego Team)
Σαββανης(Patras Stratego Team)
Τρυπαναγνωστόπουλος(Patras Stratego Team)

Greece 3
Χριστοδούλου(Patras Stratego Team)
Δημακόπουλος(Patras Stratego Team)
Κάλυμνος(Thessaloniki Club Stratego)

Τελική κατάταξη:
1. Greece 1 (8 points)
2. Germany 1 (7 points)
3. Netherlands 1 (7 points)
4. England 1 (7 points)
5. Greece 2 (7 points)
6. Greece 3 (6 points)
7. Belgium 1 (4 points)
8. Germany 2 (4 points)
9. Belgium 2 (4 points)
10. Belgium 2 (4 points)
11. England 2 (2 points)
12. Belgium 4 (0 points)

Αποτελέσματα:
1ος γύρος
Greece 1 - Belgium 2: 3-0-0
Greece 2 - Belgium 3: 3-0-0
Greece 3 - Netherlands 1: 2-0-1
2ος γύρος
Greece 1 - Greece 2: 2-1-0
Greece 3 - England 1: 0-1-2
3ος γύρος
Greece 1 - Germany 2: 3-0-0
Greece 2 - Netherlands 1: 1-1-1
Greece 3 - Belgium 1: 1-0-2
4ος γύρος
Greece 1 - Germany 1: 0-0-3
Greece 2 - Germany 2: 2-0-1
Greece 3 - Belgium 3: 2-0-1
5ος γύρος
Greece 1 - England 1: 2-1-0
Greece 2 - Belgium 2: 2-0-1
Greece 3 - Belgium 4: 2-0-1

Υποστήριξη: SilkTech