Επιτροπή Δεοντολογίας: Ουδέν μεμπτόν για ΕΠΣ Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας

Τρίτη, Ιούνιος 15, 2021 - 3:32μμ

Με περιστατικά που φέρονται να έλαβαν χώρα στις εκλογικές διαδικασίες της ΕΠΣ Αχαΐας τον Φεβρουάριο του 2017 και στις εκλογές της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας τον Ιούνιο του 2018, ασχολήθηκε την Δευτέρα (14/6) η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, η οποία για τρίτη εβδομάδα δικάζει την γνωστή υπόθεση των φερόμενων ως αθέμιτων παρεμβάσεων σε εκλογές Ενώσεων, με κατηγορούμενους την ΠΑΕ ΑΕΚ και τους Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιάννη Παπαδόπουλο, Άγγελο Δανιήλ (πρόεδρος ΕΠΣ Αχαΐας και μέλος Ε.Ε. ΕΠΟ), Κώστα Ντάσιο (αναπληρωτής ταμίας ΕΠΣ Αχαΐας) και Νίκο Αυλωνίτη (πρόεδρος ΕΠΣ Σάλας).

Από τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων κατά τη σημερινή συνεδρίαση, δεν προέκυψε το παραμικρό περιστατικό που να αφορά παράνομες πράξεις ή έστω αντιδεοντολογικές και απρεπείς συμπεριφορές. Και αυτό κατέστη απόλυτα σαφές απ’ όσα ειπώθηκαν.

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο Παναγιώτης Κυριτόπουλος:

«Ήμουν υποψήφιος με τον Μπαλαφούτη (σ.σ. τον ηττημένο στις εκλογές της ΕΠΣ Αχαΐας τον Φεβρουάριο του 2017). Ήμασταν αντίπαλοι με τον Δανιήλ. Γίνανε εκλογές ήσυχες. Δεν άκουσα, ούτε αντιλήφθηκα ότι έγινε κάτι στις εκλογές. Τον Γιάννη Παπαδόπουλο δεν τον είδα, ούτε τον ξέρω, ούτε με έχει ενοχλήσει ποτέ. Δεν άκουσα ότι ήταν εκεί. Ποτέ κανείς δεν με έχει απειλήσει. Το κλίμα δεν ξέφυγε. Εμείς χάσαμε και στο τέλος δίναμε και συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον. Ούτε ο Μπαλαφούτης μου μετέφερε κάτι.

Του βγάζω και το καπέλο του Δανιήλ για τη διοίκησή του. Και θα τον ψηφίσω κιόλας! Φτιάξανε και το Ενωσιακό γήπεδο και τώρα φτιάχνουν και τα Προσφυγικά. Ήμασταν αντίπαλοι, αλλά τώρα θα τους ψηφίσω. Τώρα τι λέει ο Μπαλαφούτης, δεν ξέρω…».

Ο Νίκος Παπαστεφανάτος κατέθεσε από την πλευρά του:

«Ήμουν υποψήφιος με τον Μπαλαφούτη στις εκλογές της ΕΠΣ Αχαΐας. Δεν διαπίστωσα τίποτα. Δεν έχω δεχτεί απειλές. Ούτε ο Μπαλαφούτης μου είπε κάτι. Δεν ξέφυγε τίποτα και κανείς πέρα από τα όρια της ευπρέπειας. Προσωπικά δεν είδα μπράβους στην αίθουσα. Η νίκη της αντίπαλης παράταξης ήταν καθαρή και δώσαμε και συγχαρητήρια. Χάσαμε, δεχτήκαμε την ήττα μας και φύγαμε».

Ο μάρτυρας Ανδρέας Σταθόπουλος είπε μεταξύ άλλων:

«Ήμουν υποψήφιος με τον Μπαλαφούτη στις εκλογές της ΕΠΣ Αχαΐας. Προσωπικά δεν δέχτηκα καμία απειλή. Και με όσους μίλησα, δεν άκουσα από κανέναν κάτι τέτοιο. Ούτε μου μετέφερε κάτι ο Μπαλαφούτης. Οι εκλογές έγιναν στα πλαίσια της ευπρέπειας. Και η παράταξη Δανιήλ όταν κέρδισε πανηγυρίσανε με τρόπο αξιοπρεπή. Δεν διαπίστωσα κάτι μεμπτό. Αν υπήρχαν μπράβοι εγώ δεν το γνωρίζω. Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου».

Για τις εκλογές της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας τον Ιούνιο του 2018, κατέθεσε αρχικά ο τότε υποψήφιος πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Λαγούδης, που είχε ηττηθεί από το νυν πρόεδρο Τάκη Παπαχρήστο.

Ο κ. Λαγούδης είπε:

«Μέσα στην αίθουσα των εκλογών υπήρχαν κάποια στοιχεία άγνωστης προέλευσης. Ο Παπαδόπουλος, ο Δανιήλ και ο Ντάσιος ήταν εκεί σε όλη την διαδικασία. Τους αναγνώρισα. Δεν έγινε κάτι όμως τη μέρα των εκλογών. Απλά ήταν εκεί. Προσωπικά δεν έχω αντίληψη για απειλές. Κάποια μέλη μας, μας είπαν ότι προσεγγίστηκαν κάποιες ομάδες. Πέρασαν τρία χρόνια, δεν θυμάμαι ποια άτομα και ποια σωματεία».

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ (δικηγόρος Δανιήλ, Ντάσιου): Γνωρίζετε αν ο Δανιήλ είναι από την Αιτωλοακαρνανία;

-Ναι, το γνωρίζω, είναι από το Τρίκορφο.

ΡΙΖΟΥ (δικηγόρος Μελισσανίδη): Ήταν παράνομη η παρουσία τους;

-Δεν είπα εγώ κάτι τέτοιο.

Ο μάρτυρας Μιχάλης Μπιλάλης ανέφερε από την πλευρά του:

«Ήμουν μέλος σε αθλητικό σωματείο στην Αιτωλοακαρνανία. Ήμουν πρόεδρος στο Μεσολόγγι. Δεν με προσέγγισε κανένας με δώρα ή απειλές για να τον ψηφίσω. Δεν με ενόχλησε κανείς. Και μέσα στις εκλογές δεν έγινε τίποτα, ούτε εξυβρίσεις και τέτοια. Δεν τον γνωρίζω τον Άγγελο Δανιήλ, μόνο από τα σάιτ. Και όσο ήμουν εκεί, δεν τον είδα».

Τέλος, η Αριστέα Ρόμπολα κατέθεσε:

«Ήμουν υποψήφια με τον κ. Λαγούδη στις εκλογές της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου κάποια δωροδοκία ή απειλές. Ούτε άκουσα να συνέβη κάτι τέτοιο σε άλλα σωματεία και να μην το ανέφερα. Δεν ήρθε κάποιος παράγοντας να μου πει κάτι. Τον κ. Δανιήλ τον ξέρω από τα σάιτ κλπ. Δεν τον είδα στις εκλογές της Ένωσης».

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη (15/6) το απόγευμα, οπότε και θα καταθέσουν οι τελευταίοι μάρτυρες κατηγορίας, ενώ την ίδια μέρα μπορεί να ξεκινήσουν και οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Υποστήριξη: SilkTech