Επιστροφή στην Πάτρα για το πρώτο εντός έδρας του Προμηθέα

Σάββατο, Οκτώβριος 5, 2019 - 1:50μμ

Ο Προμηθέας επιστρέφει, επιτέλους, στη βάση του, την Πάτρα κι ετοιμάζεται ν’ αγωνιστεί για πρώτη φορά, φέτος, σ’ επίσημο παιχνίδι μπροστά στους φίλους του, καθώς υποδέχεται τον Ιωνικό Νικαίας Affidea για την 2η αγωνιστική της ΕΚΟ Βasket League.

Η ομάδα της Πάτρας προέρχεται από 2 εντυπωσιακά διπλά στις πρεμιέρες της σ’ Ελλάδα κι Ευρώπη και οι φίλοι της περιμένουν να την χειροκροτήσουν για το θετικό ξεκίνημα και να την στηρίξουν στη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί.

Το παιχνίδι, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 5/10 στο “Δημ. Τόφαλος”, με ώρα έναρξης τις 15:45, θα καλυφθεί με ζωντανά τηλεοπτικά στιγμιότυπα από την εκπομπή “Basket League Show” από την ΕΡΤ2.

pro1920 bl 02104

Οι φίλοι του μπάσκετ μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια της αναμέτρησης ηλεκτρονικά μέσω της Viva ή 09:00-13:00 από τα γραφεία της Γραμματείας στο προπονητικό κέντρο του Προμηθέα στον Καστελλόκαμπο και από τα γραφεία της ΚΑΕ στο κέντρο και από το εκδοτήριο μετά τις 14:30.

Η γενική είσοδος έχει οριστεί στα 10 ευρώ, ενώ θα υπάρχει, όπως πάντα, και περιορισμένος αριθμός μειωμένων εισιτήριων για μαθητές, φοιτητές, ανέργους και πολυτέκνους (όλοι οι παραπάνω με την επίδειξη του αντίστοιχου δικαιολογητικού) στην τιμή των 7 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και αριθμημένα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση εισιτηρίου είναι η χρήση του ΑΜΚΑ.

Ο Μάκης Γιατράς έχει όλους τους παίκτες του στην διάθεσή του και θα επιλέξει τη δωδεκάδα του από τους: Ολεξάντρ Λίποβι, Λάνγκστον Χολ, Οκτάβιους Έλις, Λεωνίδα Κασελάκη, Δημήτρη Κατσίβελη, Τσέις Φίλερ, Ρόμπερτ Λόουερι, Κρις Μπαμπ, Γιώργο Μπόγρη, Δημήτρη Αγραβάνη, Χρήστο Καφέζα, Λευτέρη Μαντζούκα, Περικλή Κουρουπάκη, Λεωνίδα Κολιό και Νάσο Μαντζούκα.

Οι άνθρωποι του Προμηθέα περιμένουν με ανυπομονησία ν’ αγωνιστούν μπροστά στο ένθερμο κοινό τους και να ζήσουν για πρώτη φορά (σ’ επίσημο παιχνίδι) φέτος την μοναδική ατμόσφαιρα του “Δημ. Τόφαλος”.

pro1920 bl 02175

Η ομάδα του Ιωνικού υπέστη 2 εντός έδρας ήττες την τελευταία εβδομάδα (από Λαύριο στο πρωτάθλημα και Κολοσσό στο Κύπελλο), με αποτέλεσμα να προχωρήσει στην λύση της συνεργασίας με τον Στέργιο Κουφό. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε πως πιθανότερος αντικαταστάτης του είναι ο περσινός πρωταθλητής (και πρώην τεχνικός του Προμηθέα), Νίκος Βετούλας, αλλά, πάντως, στο πάγκο στο σαββατιάτικο παιχνίδι θα κάτσει ο Βαγγέλης Μάγειρας

Η ομάδα μπάσκετ του Ιωνικού Νίκαιας ιδρύθηκε το 1965 και έδωσε το πρώτο επίσημο παιχνίδι στις 9 Αυγούστου 1966. Από το 1975 ως και τη σεζόν 1986-87, πρώτη της Α1, συμμετείχε ανελλιπώς στην Α' Εθνική έχοντας τα πρώτα εννέα χρόνια ως ηγετική φυσιογνωμία τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος είναι «γέννημα θρέμμα» του συλλόγου.

Από το 1987,όταν και υποβιβάστηκε από τη νεοσύστατη Α1, και έπειτα συμμετείχε στην Α2 ενώ έφτασε ως και τις τοπικές κατηγορίες.

Στις αρχές της δεκαετίας, άνοιξε για νέα σελίδα για την ομάδα. Ξεκινώντας από την Α' ΕΣΚΑΝΑ και έχοντας διαδοχικές ανόδους στις Εθνικές κατηγορίες, έφτασε να κατακτήσει το 2019 την άνοδό του για πρώτη φορά στην ιστορία του, στην ΕΚΟ Basket League.

Μάλιστα παράλληλα με την άνοδο κατέκτησε και το πρωτάθλημα, ενώ δημιούργησε και μία σειρά από ρεκόρ. Μεταξύ αυτών, και της μεγαλύτερης παραγωγικότητας, καθώς τον Απρίλιο του 2019 σημείωσε 197 πόντους σε παιχνίδι με τον Εθνικό.

Την περίοδο 1979-1980 αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση συμμετέχοντας στο Κύπελλο Κόρατς. Αγωνίστηκε στο Κόρατς και την σεζόν 1984-85 και συνολικά στην ευρωπαϊκή διοργάνωση είχε απολογισμό μία νίκη και τρεις ήττες.

Έδρα του Ιωνικού είναι το κλειστό του «Πλάτωνα» στη Νίκαια, ωστόσο στην παρθενική του συμμετοχή στην ΕΚΟ Basket League χρησιμοποίησε το ΚΓ «Σοφία Μπεφόν» στο Παλαιό Φάληρο.

Υποστήριξη: SilkTech