Επιστροφή στη δράση (17:00) μετά από 6 μήνες για τον Απόλλωνα!

Σάββατο, Απρίλιος 3, 2021 - 10:32πμ

Στη δράση μετά από 5 (!) μήνες επιστρέφει ο Απόλλωνας Πατρών και η… νέα Α2 Εθνική κατηγορία μπάσκετ. Το πρωτάθλημα επανεκκινεί από την 6η αγωνιστική και οι «μελανόλευκοι» φιλοξενούν (17:00, live στο sportin.gr) την Ελευθερούπολη στην Περιβόλα.

Στην ουσία το δεύτερο τη τάξη πρωτάθλημα της Ελλάδας ξεκινάει από την αρχή με τις 10 αγωνιστικές που μένουν για να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος και τους πρώτους 8 να περνάνε στη δεύτερη φάση που θα διεξαχθεί με την μορφή των πλέι οφ.

Η… περσινή διακοπή βρήκε τον Απόλλωνα στην πρώτη θέση, όπου και με πολλά προβλήματα τραυματισμών τότε, είχε μόλις γνωρίσει την πρώτη του ήττα και μάλιστα στην έδρα του, από την Καρδίτσα.

Χωρίς να έχει τη δυνατότητα να δώσει ούτε φιλικό το τελευταίο πεντάμηνο, το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα ψάχνει ρυθμό και μία θέση στα πλέι οφ, αρχής γενομένης από την Ελευθερούπολη, η οποία ξεκινάει από την ίδια σχεδόν θέση, έχοντας 3 νίκες και 1 ήττα, έναντι 4-1 των «μελανόλευκων» που έχουν ένα αγώνα περισσότερο στο… σακούλι τους.

Θυμίζουμε ότι ήδη έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα ο Κόροιβος Αμαλιάδας και το Αγρίνιο, ενώ με το ένα πόδι εκτός ξεκινάνε Καβάλα και Δάφνη Δαφνίου.

Το… σύνθημα νίκης του αρχηγού

Το δικό του μήνυμα ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος έδωσε ο αρχηγός του Απόλλωνα, Γιάννης Μολφέτας, ο οποίος μίλησε και για τη δύσκολη αναμέτρηση με την ομάδα της Βορείου Ελλάδος.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του: «Νιώθω χαρούμενος και ικανοποιημένος που επιτέλους βρέθηκε ο τρόπος να επαναρχίζει το πρωτάθλημα της Α2, μιας και η παρατεταμένη διακοπή μας είχε οδηγήσει πιο κοντά στο να πάει εντελώς χαμένη η χρονιά. Είμαι υπερήφανος που η ομάδα μου, έκανε άρτια προετοιμασία τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σίγουρα η αυριανή άτυπη πρεμιέρα είναι περίεργη, μιας και δεν υπήρχε δυνατότητα διεξαγωγής φιλικού αγώνα, κάτι που θα συμβεί πρώτη φορά στα χρονικά, αλλά αυτό ισχύει για όλους και το σημαντικότερο είναι να γίνονται όλα σύμφωνα με της οδηγίες των ειδικών.

Το αυριανό παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για εμάς, μιας και η Ελευθερούπολη ουσιαστικά έχει τους ίδιους στόχους με εμάς και το πιθανότερο είναι το αυριανό αποτέλεσμα να μεταφερθεί αφενός στον δεύτερο γύρο που θα συμμετέχουν οκτώ ομάδες και αφετέρου στα πλέι οφ.

Είμαστε πλήρεις, έχουμε προετοιμαστεί καλά, θέλουμε την νίκη μια και αγωνιζόμαστε στην έδρα μας χωρίς να έχουμε την στήριξη των φιλάθλων μας, όμως ξέρουμε ότι θα μας παρακολουθήσουν και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την νίκη δίνοντας ολόκληρη η αποστολή της ομάδας το 100 % των δυνατοτήτων μας».

Υποστήριξη: SilkTech