Επιστολή προπονητών βάδην με αιχμές για συναδέλφους τους!

Πέμπτη, Αύγουστος 13, 2020 - 12:02μμ

Επιστολή απέστειλαν προπονητές βάδην, οι οποίοι με τίτλο «Εγχώριοι και Διεθνείς Εφιάλτες του Στίβου», καταγγέλλουν συναδέλφους τους. Το «Trackfieldcy» δημοσιεύει αυτούσιο το κείμενο που υπογράφουν οκτώ γνωστοί προπονητές βάδην.

«Προπονηταράδες «παγκοσμίου επιπέδου» στα λόγια!!! που το μόνο που γνωρίζουν καλά είναι πώς θα «κλέψουν» τους αθλητές των άλλων προπονητών, είτε συκοφαντώντας την προπονητική τους αξία, είτε πιέζοντάς τους ότι δεν έχουν κανένα μέλλον σε διεθνείς αγώνες, αν δεν γυμνάζονται υπό τις οδηγίες τους.

Αντισυναδελφικές και αντίθετες πρακτικές, σε σχέση με αυτό που πρεσβεύει ο στίβος και το Ολυμπιακό ιδεώδες. Κανείς δεν αμφισβητεί την αγάπη τους για το αγώνισμα του Βάδην , αλλά αμφισβητούνται οι μέθοδοι  και οι τρόποι διαχείρισης των αθλητών τους.

Η γνώση στο συγκεκριμένο αγώνισμα, στη σημερινή εποχή, δεν είναι προνόμιο ενός ανθρώπου. Και δεν νοείται να παίζει κάποιος με την ψυχολογία και το μυαλό των αθλητών, με σκοπό να επωφεληθεί και να κερδίσει μόνο/περισσότερα ο ίδιος.

Δυστυχώς γι’ αυτούς, υπάρχουν προπονητές σε όλη την ελληνική περιφέρεια με γνώση,  αγάπη και όραμα για το συγκεκριμένο αγώνισμα, που δημιουργούν αθλητές πρότυπα, με αξίες και ήθος, που όλα τα χρόνια κοσμούν με την παρουσία τους τις Εθνικές ομάδες.

Όλοι αυτοί οι προπονητές  έχουν δημιουργήσει έναν δίαυλο καθημερινής επικοινωνίας μεταξύ τους,  με την ομοσπονδία και τους Εθνικούς προπονητές.

Μπορεί να είναι αντίπαλοι στους αγώνες εντός και εκτός σταδίου, αλλά είναι φίλοι και συνεργάτες έξω από αυτό, με μεταφορά γνώσεων, εμπειριών και καλών πρακτικών για την προπονητική στήριξη των Αθλητών τους.  Κάποιοι βέβαια είναι απόντες.

Γιατί δεν έχουν μάθει να συνεργάζονται, να σέβονται και να εκτιμούν Συναδέλφους και Αθλητές. Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να ηγηθούν της νέας τάξης πραγμάτων. Βρε δεν ντρεπόμαστε λίγο;

Οι προπονητές

Μπορνιβέλλι  Ντίνα

Ορφανόπουλος Δημήτρης

Δεληγιάννης Θανάσης

Κελεπούρης Νίκος

Κοντός Γρηγόρης

Γκαραβέλας Ηλίας

Μυλωνάς Μανώλης

Μηνάς Κυριάκος».

Υποστήριξη: SilkTech