Έπεσε στα... Πηγάδια ο Ολυμπιακός

Κυριακή, Δεκέμβριος 9, 2018 - 11:43μμ

Στο πιο... νευρικό, έως τώρα, ματς της 13ης αγωνιστικής, Ξάνθη και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Το ματς στα Πηγάδια, εκτός από τα δύο γκολ είχε ισάριθμα δοκάρια, μία αποβολή, δύο τραυματισμούς αλλά και εξάλεπτη διακοπή ρεύματος που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει η τάση στους πυλώνες φωτισμού.

Η Ξάνθη, η οποία βρήκε δίχτυα μετά από... 344 λεπτά, άνοιξε το σκορ στο 54` με τον Σαρπόνγκ κι αφού η μπάλα άλλαξε πορεία στο κεφάλι του Βούκοβιτς. Ο τελευταίος φρόντισε να φέρει το ματς στα ίσα, με κεφαλιά εξ επαφής στο 76`.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 78` όταν ο Ποντένσε είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ είχαν και δύο δοκάρια στο 13` με τον Γκιλιέρμε και στο 40` με τον Ποντένσε. Εκτός των άλλων, οι δύο ομάδες υποχρεώθηκαν σε δύο αλλαγές λόγω τραυματισμών, με τον Ποντένσε να αντικαθιστά τον Ναουέλ στο 30` και τον Τζουρίσκοβιτς να παίρνει τη θέση του Καμαρά στο 52`.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο πρωταγωνιστής του α` ημιχρόνου. Στο 13` το σουτ του Γκιλιέρμε βρήκε το δεξί δοκάρι και έφυγε άουτ, ενώ στο 32` ο Σισέ έχασε διπλή ευκαιρία ν` ανοίξει το σκορ, όταν αρχικά με κεφαλιά και εν συνεχεία με σουτ δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Ζίβκοβιτς.

Στο 37` και στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Ξάνθης, ο Σα νίκησε τον Γέντρισεκ σε τετ-α-τετ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Ποντένσε βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ζίβκοβιτς, όμως το ψιλοκρεμαστό πλασέ του πρώτου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα, η ομάδα του Πειραιά διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε κράτημα του Τοροσίδη από τον Κασάδο.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ξάνθη άνοιξε το σκορ στο 54` με... άρωμα αυτογκόλ! Ο Σαρπόνγκ από πλάγια θέση επιχείρησε τη σέντρα σουτ, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Βούκοβιτς, άλλαξε πορεία και πέρασε πάνω από τον Σα (1-0).

Το γκολ χρεώθηκε στον Σαρπόνγκ, όμως ο Βούκοβιτς που είχε βάλει το... χεράκι του στο γκολ, φρόντισε στο 76` να φέρει το ματς στα ίσα. Με εξ επαφής κεφαλιά παραβίασε την εστία του Ζίβκοβιτς, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή και όταν χρειάστηκε να επέμβει, το έκανε χωρίς πρόβλημα.

Η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ποντένσε στο 78` έμοιαζε ικανή να αλλάξει εκ νέου τη ροή του αγώνα. Και θα μπορούσε η Ξάνθη να πάρει τη νίκη, όμως ο Σα τόσο στο 87` (πλασέ Μπρίτο), όσο και στο 100` (εκτέλεση φάουλ του Κοβάσεβιτς) είπε «όχι» στυς γηπεδούχους για το γκολ της νίκης.

Κόκκινες κάρτες: Ποντένσε (78`-δεύτερη κίτρινη)

ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Σαρπόνγκ (57` Κάστρο), Γέντρισεκ, Λισγάρας, Μπρίτο (90+7` Μελιόπουλος), Καμαρά (52` Ντουρίσκοβιτς), Καντά, Χατζητερζόγλου, Μπαξεβανίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Τοροίδης (59` Μάνος), Κούτρης, Σισέ, Βούκοβιτς, Γκιλιέρμε, Καμαρά (89` Νάτχο), Φορτούνης, Ελαμπντελαουί, Ναουέλ (30` Ποντένσε), Γκερέρο.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech