Έπεσε η Κέρκυρα-Μάχη Αστέρα και Ξάνθης για την Ευρώπη

Κυριακή, Απρίλιος 29, 2018 - 11:56μμ
twitter.com/super_league_gr

Ξεκαθάρισαν τα περισσότερα ανοιχτά ζητήματα στην προτελευταία αγωνιστική της Σουπερλίγκ. Η Κέρκυρα θα ακολουθήσει τον Πλατανιά στη Φούτμπολ Λιγκ, ενώ Αστέρας και Ξάνθη θα μονομαχήσουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική για το Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η Κέρκυρα είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει τον Πλατανιά στην Football League. Μπορεί την 29η και προτελευταία αγωνιστική να μην έχασε από την ΑΕΚ και να έμειναν στο 0-0, όμως η νίκη της Λαμίας με 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, αφήνει τον ΑΟΚ οριστικά στην 15η θέση της βαθμολογίας της Super League.

Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εφετινές εμφανίσεις του, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός συνέτριψε 4-0 τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και εξασφάλισε την τρίτη θέση, μία αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί το εφετινό πρωτάθλημα.

Με άνεση και καλή απόδοση ο ΠΑΟΚ πήρε εύκολα τη νίκη στο παιχνίδι της προτελευταίας αγωνιστικής από τον Παναθηναϊκό, μέσα στο "Απόστολος Νικολαϊδης", με 0-3, φανερώνοντας με την εμφάνιση του την καλή αγωνιστική του κατάσταση εν όψει του τελικού του Κυπέλλου σε δυο εβδομάδες.

Η Λαμία θα είναι και του χρόνου στη Super League, καθώς σήμερα νίκησε, στην έδρα της, τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 και εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ήταν καλύτερη και δίκαια πήρε τους (πολύτιμους) τρεις βαθμούς με τα γκολ των Πίτι (45') και Ομο (62'), ενώ η ομάδα των Ιωαννίνων μείωσε στο 77ο λεπτό με τον Χαλκιαδάκη.

Ο Ατρόμητος μπορεί να ήταν μέτριος, αλλά κατάφερε να νικήσει στη Λιβαδειά τον τοπικό Λεβαδειακό, που έχασε σημαντικές ευκαιρίες, με 1-0, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Super League, και να συνεχίσει την πορεία του για τη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 87ο λεπτό ο Φελίπε Μπρούνο.

Ζωντανή στο όνειρο για την ευρωπαϊκή έξοδο παρέμεινε η Ξάνθη, η οποία κατάφερε να κάμψει με 1-0 την αντίσταση της ΑΕΛ στο 80΄ με τέρμα του Κασάδο σε αγώνα για την 29η ημέρα της Super League. Η ακριτική ομάδα μπήκε από την αρχή δυνατά στον αγώνα και πίεσε τους Θεσσαλούς για να σκοράρει, χωρίς όμως να χάσει την μεγάλη ευκαιρία.

Νίκη με 2-1 σημείωσε ο Αστέρας Τρίπολης επί του Απόλλωνα για την 29η αγωνιστική της Super League, αν και βρέθηκε επτά λεπτά πριν τη λήξη να χάνει με 1-0 από την «Ελαφρά Ταξιαρχία». Η ομάδα της Ριζούπολης προηγήθηκε στο 64΄ με εκπληκτικό μακρινό σουτ του Τσουκαλά και όλα έδειχναν ότι οι Αρκάδες θα βρίσκονταν σε μειονεκτική θέση στη μάχη με την Ξάνθη για την ευρωπαϊκή έξοδο.   

Νικητής με 2-1 έφυγε από τα Περιβόλια ο Πανιώνιος απέναντι στον Πλατανιά, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής. Χωρίς ουσιαστικό κίνητρο οι δύο ομάδες και απαλλαγμένες από το άγχος, πρόσφεραν ευχάριστο θέαμα.

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής:

Κέρκυρα – ΑΕΚ  0-0

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ  0-3

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός  4-0

Λεβαδειακός – Ατρόμητος  0-1

Πλατανιάς – Πανιώνιος  1-2

Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα  2-1

Αστέρας Τρίπολης - Απόλλων Σμύρνης  2-1

Ξάνθη – ΑΕΛ  1-0

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech